Πτολεμαΐδα: Παιδιά έβαψαν πελώρια αυγά (ΦΩΤΟ)

Πόλος έλξης το θεόρατο εικαστικό αυγό στην κεντρική πλατεία Το ενδιαφέρον εκατοντάδων παιδιών, και όχι μόνο, προσελκύει το θεόρατο εικαστικό αυγό, ύψους άνω των δύο μέτρων, που στήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Πρόκειται για μια πρωτότυπη και καθιερωμένη γιορτή […]

Πόλος έλξης το θεόρατο εικαστικό αυγό στην κεντρική πλατεία

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων παιδιών, και όχι μόνο, προσελκύει το θεόρατο εικαστικό αυγό, ύψους άνω των δύο μέτρων, που στήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και καθιερωμένη γιορτή του Εικαστικού ατελιέ “Περί Τέχνης” της Ντανιέλας – Νικόλοβα Σιδηροπούλου, η οποία στοχεύει στο να ενώσει την πόλη αυτές τις πασχαλιάτικες μέρες, να δώσει χαμόγελο στα παιδιά και την ευκαιρία να δημιουργήσουν και τα ίδια βάφοντας το αυγό ύψους 2,10 μέτρων αλλά και έναν υπερμεγέθη λαγό ύψους 1,70μ., καθώς και τα μικρότερα αυγά και λαγουδάκια από φελιζόλ που γέμισαν την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Το θεόρατο αυγό κατασκευάστηκε από δύο κυβικά φελιζόλ και πάνω από 150 κιλά μονωτικά υλικά, ενώ από τα ίδια υλικά έχει κατασκευαστεί και ο λαγός.

Πηγή: e-ptolemeos.gr