Το Santa Fun στην Πλατεία Αριστοτέλους με κοινωνικό σκοπό (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση στο γιορτινό κλίμα των ημερών Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους το Santa Fun στο πλαίσιο της δράσης Thess Santa Run, που πραγματοποιεί το Ολυμπιακό Μουσείο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το εορταστικό event περιελάμβανε μουσική και τραγούδι, ενώ όσοι επιθυμούσαν στήριξαν το κοινωνικό κομμάτι. Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να γίνει θεσμός […]

Εκδήλωση στο γιορτινό κλίμα των ημερών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους το Santa Fun στο πλαίσιο της δράσης Thess Santa Run, που πραγματοποιεί το Ολυμπιακό Μουσείο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το εορταστικό event περιελάμβανε μουσική και τραγούδι, ενώ όσοι επιθυμούσαν στήριξαν το κοινωνικό κομμάτι. Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ολυμπιακό Μουσείο αναφέρει: “Στις 27 Δεκεμβρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο, διέδωσε απλόχερα τη χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων, διοργανώνοντας το THESS.. SantaRun, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Ολυμπιακό Μουσείο καλωσόρισε τους SANTAS στην καρδιά της πόλης, ενώνοντας τη Θεσσαλονίκη με τις μεγάλες μητροπόλεις όλου του κόσμου, από το Τόκυο μέχρι το Λονδίνο, με ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτι αλληλεγγύης, ανοικτό για όλους. Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν κόκκινα σκουφάκια και συμμετείχαν στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ένωσε τις καρδιές και τις ευχές όλων, για καλό σκοπό.

Οι SANTAS πλημμύρισαν την πλατεία Αριστοτέλους, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ελπίδας σε όσους συμμετείχαν, αλλά και σε όσους απλά βρέθηκαν στο δρόμο του THESS.. SantaRun. Η εορταστική ατμόσφαιρα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με ολοένα και περισσότερο κοινό να ενώνεται με το κύμα των SANTAS και να γίνεται μέρος του παγκόσμιου πλέον Χριστουγεννιάτικου θεσμού. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ενώ την υποστήριξαν Ολυμπιονίκες, αθλητές και σωματεία της πόλης, με την παρουσία τους αλλά και με προσφορά εθελοντικού έργου.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο άνδρας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Φοίνικα

Οι περιπατητές Άγιοι Βασίληδες τραγούδησαν, χόρεψαν και γέμισαν με χαμόγελα και χαρά την κεντρικότερη πλατεία της πόλης, εμπνεόμενοι από τους ρυθμούς των Les Au Revoir. Οι Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και οι ρυθμοί του συγκροτήματος ξεσήκωσαν το κοινό σε χορό και τραγούδι, για καλό σκοπό! Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έγιναν για λίγο οι “κρυφοί “Άγιοι Βασίληδες” για άστεγα παιδιά και μητέρες, υποστηρίζοντας μέσα από το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το 1ο THESS…SantaRun, το έργο που προσφέρει το ίδρυμα “Το Σπίτι της Μαρίας”.

Η εμπειρία στάθηκε ανεπανάληπτη για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους Santa Runners, οι οποίοι ανανέωσαν δημόσια το ραντεβού τους, με την ανακοίνωση της αντίστροφης μέτρησης για το 2ο THESS..SantaRun, τον επόμενο Δεκέμβρη 2018, με παράλληλη υπόσχεση τόσο από το Ολυμπιακό Μουσείο όσο και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για ένα δυναμικό Santa Run που θα ”κοκκινίσει” την πόλη και θα την αναδείξει σε Χριστουγεννιάτικο τουριστικό προορισμό, σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων μεγαλουπόλεων”.