Σε δημοπράτηση συμπληρωματικό έργο στη γραμμή Καλαμαριάς του μετρό Θεσσαλονίκης

μετρό Θεσσαλονίκης

Εχει αρχικό κόστος 23,68 εκατ. ευρώ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε δημοπράτηση βγήκε μία από τις σημαντικότερες συμπληρωματικές εργολαβίες της Αττικό Μετρό για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα έργο Η/Μ, δηλαδή τηλεπικοινωνιών, ασθενών ρευμάτων και ελέγχου και αφορά στην επέκταση προς Καλαμαριά.

Το έργο έχει αρχικό κόστος 23,68 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 19,1 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2020 και την επόμενη ημέρα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο μειοδότης και τελικά ο ανάδοχος του έργου.

Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε 550 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή περίπου 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του έργου. Αν οι υπογραφές πέσουν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, το προηγούμενο δηλαδή έτος από αυτό της προγραμματισμένης του λειτουργίας, το 2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα μέσα από το Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Να θυμίσουμε ότι προς υπογραφές είναι το άλλο μεγάλο συμπληρωματικό έργο την ολοκλήρωση της σηματοδότησης της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Ανάδοχος σε αυτό το έργο είναι η Ansaldo-Hitathi.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: "Να παραμείνουν στη θέση τους τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου"

TAYTOTHTA TOY ΕΡΓΟΥ

Τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, ασθενών ρευμάτων, και τηλεχειρισμού και ελέγχου παροχής ισχύος που περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της παρούσας σύμβασης, είναι τα κάτωθι:
1) κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV)·
2) σύστημα δημόσιων αναγγελιών (PA)·
3) ψηφιακό σύστημα μετάδοσης δεδομένων (DTS)·
4) σύστημα ασφαλείας και προστασίας (SMS)·
5) σύστημα ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου (IDS)·
6) σύστημα ελέγχου πρόσβασης (ACC)·
7) σύστημα ασύρματης επικοινωνίας (TETRA)·
8) σύστημα πληροφόρησης επιβατών (PIS)·
9) ενοποιημένο κεντρικό σύστημα ελέγχου τηλεπικοινωνιών (ICCS)·
10) σύστημα τηλεχειρισμού και ελέγχου παροχής ισχύος (PRCS).

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν από τον ανάδοχο, μετά από συνεργασία και συντονισμό και με τους άλλους εμπλεκόμενους αναδόχους στο έργο της επέκτασης.

Πηγή: ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *