Σε εξέλιξη η Εκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

17,5 ετών ο νεότερος αιμοδότης Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε σήμερα το πρωί η καλοκαιρινή Έκτακτη Αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που αποδεικνύει και αναδεικνύει το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος, δικαιώνοντας την επιμονή του να συμβάλλει σταθερά, με όλες του […]

17,5 ετών ο νεότερος αιμοδότης

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε σήμερα το πρωί η καλοκαιρινή Έκτακτη Αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που αποδεικνύει και αναδεικνύει το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης νέων και μεγαλύτερων συμπολιτών μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος, δικαιώνοντας την επιμονή του να συμβάλλει σταθερά, με όλες του τις δυνάμεις στον διαρκή, πανελλήνιο αγώνα για αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη και απαιτητική θερινή περίοδο.

Η διήμερη Έκτακτη Αιμοδοσία, που διοργανώνει ο δήμος για πέμπτη συνεχή χρονιά, ξεκίνησε σήμερα στις 8 το πρωί στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές), όπου θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ και θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).

Απευθυνόμενος στην ανθρωπιά και στα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς όλων των πολιτών, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, από την σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών κατά την χθεσινή έναρξη των «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΩΝ 2018», κάλεσε για ακόμα μία φορά μικρούς και μεγάλους «να προσφέρουν λίγο από το χρόνο και λίγο από το αίμα τους, για να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας, που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες».

Νέοι αιμοδότες δείχνουν το δρόμο…

Αισιόδοξο ήταν και πάλι το μήνυμα που έδωσαν οι νέοι εθελοντές αιμοδότες που εγγράφηκαν στον κατάλογο αιμοδοτών, αυξάνοντας για ακόμα μια φορά τον αριθμό των αιμοδοτών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και επιβεβαιώνοντας το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης που πρεσβεύει.

«Δεν υπάρχει λόγος κανείς να φοβηθεί, δεν κοστίζει τίποτα να δώσει κάποιος αίμα, θέλει μόνο να δώσει λίγο από τον χρόνο του. Πολλοί συνομήλικοί μου και φίλοι έχουν δώσει αίμα, αρκετοί μάλιστα γνωστοί μου με αφορμή τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη καταστρεπτική πυρκαγιά στην Αττική» σημειώνει ο 18χρονος Αντώνης, ο νεότερος μέχρι στιγμής αιμοδότης, υπογραμμίζοντας την ικανοποίηση που αισθάνεται από τη σημερινή του προσφορά και προτρέποντας νέους αλλά και μεγαλύτερους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη αιμοδοσία δεν μπορούν να συμμετέχουν, όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ιουνίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι φίλοι εθελοντές αιμοδότες της έκτακτης αιμοδοσίας θα παραλαμβάνουν και μία πρόσκληση για τα ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2018, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους.