Σεμινάριο παιδαγωγικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Αναζητώντας την ειρήνη στην παιδαγωγική, στη λογοτεχνία και στη δημιουργική γραφή» Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής-Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Αναζητώντας την ειρήνη στην παιδαγωγική, στη λογοτεχνία και στη δημιουργική γραφή».Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Στόχος του συγκεκριμένου βιωματικού […]

«Αναζητώντας την ειρήνη στην παιδαγωγική, στη λογοτεχνία και στη δημιουργική γραφή»

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής-Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα:
«Αναζητώντας την ειρήνη στην παιδαγωγική, στη λογοτεχνία και στη δημιουργική γραφή».

Στόχος του συγκεκριμένου βιωματικού σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, είναι η προσέγγιση της Παιδαγωγικής της ειρήνης, ως θεωρίας αλλά κυρίως ως εργαλείου αναγνώρισης και ερμηνείας των διαφορετικών μορφών βίας, που ασκούμε ή υφιστάμεθα στην καθημερινή ζωή. Υπό το πρίσμα αυτής της θεώρησης, θα ερμηνευτούν κείμενα παιδικής λογοτεχνίας και θα υλοποιηθεί εργαστήρι δημιουργικής γραφής.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου είναι οι κυρίες:
Βιργινία Αρβανιτίδου, Διευθύντρια του 5ου Δημ. Σχ. Αμπελοκήπων, Δρ. Επιστημών Αγωγής ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης &
Νίνα Ζαφειρίου, νηπιαγωγός, MSc Επιστήμες της Αγωγής ΑΠΘ, συγγραφέας και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00.