Σέρρες: Φόρος τιμής στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα από μαθητές

Σέρρες μαθητές Μακεδονικός Αγώνας

Παρουσιάστηκαν βιογραφικά στοιχεία ηρώων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2021 – Σέρρες Γη Ηρώων» πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 16 Ιουνίου για δεύτερη μέρα οι εικαστικές παρεμβάσεις του Δήμου Σερρών «Σερραίων ευγνωμοσύνη – Τα νιάτα των Σερρών τιμούν τους ήρωες» και μαθητές του 8ου και 25ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών βρέθηκαν στο πάρκο του πρώην στρατιωτικού φούρνου για να υποβάλλουν φόρο τιμής.

Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας, και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, οι οποίοι μίλησαν για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη να φιλοτεχνηθούν μορφές της Επανάστασης του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα σε δημόσιους χώρους, ώστε η νέα γενιά να εμπνευστεί από τους ένδοξους προγόνους μας.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Συνεχίζει να αναζητείται ο νεαρός που περνούσε γυμνός από αυλές κατοίκων

Οι μαθητές είδαν από κοντά τον καλλιτέχνη Κυριάκο Αβραμίδη να δίνει χρώμα και υπόσταση στις ηρωικές μορφές των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά, Καπετάν Δούκα και Καπετάν Μητρούση.

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν από τον καλλιτέχνη για τον τρόπο που εργάζεται, παρουσίασαν βιογραφικά στοιχεία των Σερραίων ηρώων Καπετάν Δούκα(Δούκα Δούκα) και Καπετάν Μητρούση.

Οι εκπαιδευτικοί, αφού συνεχάρησαν τον καλλιτέχνη, ευχήθηκαν το έργο να γίνει σεβαστό από όλους και να τύχει της προστασίας του κάθε δημότη.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στον χώρο του πρώην στρατιωτικού φούρνου, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου(11:00 πμ) και πραγματοποιούνται από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών(Κ.Ε.ΔΗ.Σ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *