Στη Βέροια ο 6ος Φιλίππειος Δρόμος

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 Με σύνθημα «Όλοι τρέχουμε σε αυτόν τον αγώνα», με σημείο εκκίνησης το στέγαστρο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και τερματισμό στο Δημαρχείο της Βέροιας, διοργανώνεται την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου ο 6ος Φιλίππειος Δρόμος. Ο αγώνας δρόμου, απόστασης 14,6 χλμ (Βεργίνα-Φράγμα Αλιάκμονα- Βέροια) διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, σε συνεργασία […]

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Με σύνθημα «Όλοι τρέχουμε σε αυτόν τον αγώνα», με σημείο εκκίνησης το στέγαστρο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και τερματισμό στο Δημαρχείο της Βέροιας, διοργανώνεται την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου ο 6ος Φιλίππειος Δρόμος.

Ο αγώνας δρόμου, απόστασης 14,6 χλμ (Βεργίνα-Φράγμα Αλιάκμονα- Βέροια) διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας.

«Για πρώτη φορά φέτος έχουμε εμπλουτίσει τον Φιλίππειο Δρόμο, ο οποίος έγινε διήμερος, με αγωνιστικές εκδηλώσεις σε μορφή νυχτερινού αγώνα στην πόλη της Βέροιας» δήλωσε ο γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, Ιωάννης Καραγιάννης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Φιλίππειος Δρόμος ξεκίνησε από μία ομάδα δρομέων, η οποία στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε Σύλλογο, εξήγησε ο κ. Καραγιάννης.

«Αρχικά, όσο ήμασταν ομάδα δεχθήκαμε προτάσεις από τον Δήμο Βέροιας για τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Καταλήξαμε στον συγκεκριμένο αγώνα, ο οποίος έχει ιστορική σημασία, συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας με την πόλη της Βέροιας, γι΄ αυτό ονομάστηκε Φιλίππειος Δρόμος» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Ο 1ος Φιλίππειος Δρόμος διεξήχθη το 2012, με τη συμμετοχή 480 δρομέων. Την επόμενη χρονιά, το 2013, συστάθηκε ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας, ο οποίος ανέλαβε τεχνικά την υποστήριξη και τον αγώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας.

Διαβάστε επίσης
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου "Οι φίλοι του ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος"

Από τότε οι συμμετοχές στον Φιλίππειο Δρόμο αυξάνονται κάθε χρόνο, το 2016 πήραν μέρος 980 δρομείς απ΄ όλη την Ελλάδα.

Η διαδρομή του αγώνα, ο οποίος συνδέει πολιτισμό και αθλητισμό, είναι σχετικά εύκολη, έχει μικρές ανηφοροκατηφορικές κλίσεις, είπε ο κ. Καραγιάννης, εκτιμώντας ότι στη φετινή διήμερη διοργάνωση ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται ξεπεράσει τους 1.500.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον 6ο Φιλίππειο Δρόμο και τους παράλληλους αγώνες, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να ανοίξουν οι εγγραφές το Σάββατο, μετά το μεσημέρι και το πρωί της Κυριακής, δύο ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης:

Αγώνας 1.000 μ. μαθητών δημοτικού. Ώρα εκκίνησης: 6:00 μμ (Δημαρχείο)

Αγώνας 2.000 μ. μαθητών γυμνασίου. Ώρα εκκίνησης: 6:15 μμ (Δημαρχείο)

Αγώνας 5.000 μ άνω των 15 ετών. Ώρα εκκίνησης: 6:35 μμ (Δημαρχείο)

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, διεξάγεται ο 6ος Φιλίππειος δρόμος, 14,6 χλμ (Βεργίνα-Φράγμα Αλιάκμονα- Βέροια) με ώρα εκκίνησης 10:30 πμ (Βεργίνα).