Στην τουριστική έκθεση της Σόφιας θα συμμετάσχει το ΥΜΑΘ

ΥΜΑΘ Θεσσαλονίκη Απολυμαντήρια Αρετσούς

Την Πέμπτη τα εγκαίνια

Την Πέμπτη τα εγκαίνια

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία, θα συμμετάσχει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης του τουρισμού στη γεωγραφική ζώνη ευθύνης του.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου και στόχος του κ. Θεόδωρου Καράογλου είναι η προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού, αξιοποιώντας το υψηλό ενδιαφέρον των γειτόνων μας για τους θρησκευτικούς τόπους της Βόρειας Ελλάδας με κορωνίδα το Άγιο Όρος.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10.15 ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης Τουρισμού και στις 12.15 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Musala» του εκθεσιακού κέντρου «Inter Expo Center».

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια, Δημήτριο Χρονόπουλο, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), το οποίο έχει ως θέμα τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Διαβάστε επίσης
Ο Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε στο ΥΜΑΘ με τον Γιώργο Κώτσηρα

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν θρησκευτικοί τόποι-μνημεία καθώς και η Μοναστηριακή ζωή στο Άγιο Όρος. Επίσης, σε συνεργασία με Ιερές Μονές οι οποίες τα παραχώρησαν ευγενώς, θα διατεθούν στους προσκεκλημένους των εγκαινίων του περιπτέρου κρασί που παρασκευάζεται από Μοναχούς του Αγίου Όρους και νηστίσιμα εδέσματα.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά. Γι’ αυτό κρίναμε πως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να συμμετέχουμε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας, η οποία λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. 

Με τον τρόπο αυτόν αναπτύσσουμε περαιτέρω τη στενή συνεργασία που έχουμε σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού που ήδη υπάρχει».