Survivor των αξιών μας

Από την Ελλάδα του Καποδίστρια στην Ελλάδα του Ντάνου

Με την θριαμβευτική είσοδο του Γιώργου Αγγελόπουλου (Ντάνου) του νικητή του αμφιλεγόμενου Survivor πίσω στο νησί του την Σκιάθο και την υποδοχή ήρωα που του επιφύλαξε η ιδιαίτερη πατρίδα του, πολλά ειπώθηκαν αλλά και πολλά έμειναν στην επιφάνεια σαν μια πρώτη κακή ανάγνωση ενός κακογραμμένου έργου.
Δεν μπορώ προσωπικά να αναθεματίσω, γιουχαΐσω, αποδομήσω, υποτιμήσω, ούτε τον νικητή του ριάλιτι ούτε και τον κόσμο που ταυτίστηκε μαζί του και τον εξύψωσε ως άλλον ήρωα Σταρ Σαπουνόφουσκα που σε λίγο καιρό θα σκάσει και κανείς δεν θα θυμάται, γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος Ο καθένας βάζει την ταμπέλα που τον εκφράζει καλύτερα.

1707stili

Μπορώ όμως πολύ μα πάρα πολύ εύκολα να πετροβολήσω όλους εκείνους που τόσα χρόνια λυμαίνονται μια χώρα , που τουλάχιστο είχε ανέκαθεν&nbsp ιστορία, που έβγαλε μεγάλους λογοτέχνες, επιστήμονες, συνθέτες, ποιητές και καλλιτέχνες, που επαναστάτησε, γέννησε ήρωες και ενέπνευσε άλλους λαούς. Που δυστυχώς διώχνει λαμπρά μυαλά από την πατρίδα τους, γιατί δεν υπάρχει καμιά υποδομή και κανένα πλαίσιο εξέλιξης, για να προσφέρουν τα μέγιστα όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι στην γενέτειρα&nbsp τους. Που μας κατάντησαν να μισούμε την ίδια την χώρα μας, να την κατηγορούμε και να μην νιώθουμε περήφανοι για αυτήν….
Και ενώ οι άλλοι μας μιμήθηκαν και εξελίχθηκαν ακόμα καλύτερα , εμείς ως άλλοι κακόμοιροι πίθηκοι μείναμε να μιμούμαστε κάθε τι ξενόφερτο, και να ταυτιζόμαστε με όποιο σκουπίδι και μόδα μας πλασάρετε, βγάζοντας άναρθρες κραυγές ενθουσιασμού του τίποτα,&nbsp πιστεύοντας επιπλέον, πως είμαστε επιτέλους μπροστά και πολύ προχωρημένοι, και κοιμόμαστε&nbsp μέσα σε επίπλαστες εικονικές πραγματικότητες, ενώ οι μεγάλοι μέσα και έξω, κανιβαλίζουν ότι έχει απομείνει από την ζωή και την αξιοπρέπεια μας!

Από την διαβρωτική κλειδαρότρυπα των social media&nbsp παρακολουθούμε τις ζωές ψευδό καλλιτεχνών, ξανθών και λοιπών τηλεπερσόνων , βλέπουμε κακά αντίγραφα ξένων παραγωγών, τούρκικα σήριαλ, και ενημερωνόμαστε από δελτία ειδήσεων τόσο δραματοποιημένα που ως και ο Χίτσκοκ θα ζήλευε τον πανικό των εντυπώσεων που τόσο εύκολα πλασάρουν οι ιθύνοντες της ενημέρωσης…Και για ακόμη μια φορά διευκρινίζω πως δεν τα ισοπεδώνω όλα. Δυστυχώς όμως πλειοψηφικά επικρατεί η&nbsp ευκολία της ισοπέδωσης σε όλους τους τομείς!
Και το πιο απελπιστικό από όλη αυτή την ιστορία, είναι η απελπισία μιας μεγάλης μερίδας κόσμου να βρει ένα πρότυπο, έναν ηρώα, που με την τόλμη του μπορεί ακόμα, στην Ελλάδα που αιμορραγεί να βγάλει εκατό χιλιάδες ευρώ και να αποκτήσει φήμη και τιμές…

Διαβάστε επίσης
Αγριες Μέλισσες: Η Ελένη δραπετεύει από τη φυλακή

Ξεχάσαμε την ιστορία μας, ξεχάσαμε την παράδοση μας, ξεχάσαμε την αξία μας εν κατακλείδι.
Ξεχάσαμε να επιλέγουμε, να τιμούμε, να οραματιζόμαστε. Και ναι μας έχουν οδηγήσει με τον χειρότερο τρόπο, μας έχουν εξαπατήσει και υποτιμήσει…αλλά εμείς τι κάνουμε Εγώ τι κάνω προσωπικά Εσύ…
Ας ξανά αποκτήσουμε πρωτίστως μνήμη… Ας θυμηθούμε κάποια ονόματα από παλιά… Ιωάννης Καποδίστριας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Σωκράτης, Επίκουρος, Αισχύλος, Λεωνίδας, Μέγας Αλέξανδρος, Μαντώ Μαυρογένους, Παύλος Μελάς, Πηνελόπη Δέλτα, Διδώ Σωτηρίου, Μάνος Χατζηδάκης, Νίκος Καζαντζάκης, Στρατής Τσίρκας, Ιπποκράτης, Αριστοτέλης, Μενέλαος Λουντέμης, Μίκης Θεοδωράκης , Κατίνα Παξινού, Κωστής Παλαμάς,&nbsp Γεώργιος Παπανικολάου, Νίκος Μητρόπουλος,&nbsp Μαρία Κάλλας,&nbsp και η λίστα ονομάτων&nbsp δεν έχει τελειωμό!!!…

1707stili1

Στα πιο κοντινά μας χρόνια άλλη τεράστια λίστα ονομάτων που θριαμβεύουν ως Έλληνες σε όλους τους τομείς… Δημήτρης Νανόπουλος Ιωάννης Ιωαννίδης, Ισίδωρος Ζουργός, Ντόρα Αγγελάκη, Θοδωρής Καλλιφατίδης, Λεωνίδας Πλατανιάς, Ασημίνα Αρβανιτάκη, Γιώργος Τσακίρης, Χάρι Μακ Πετράκης, Νίκος Στεργίου, Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, Ανδρομάχη Καρανίκα, Κλεομένης Τσιγάνης, Έλσα Σταματοπούλου, Φαίδων Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χαρβάτη, Γιώργος Χωραφάς, Αρχιμανδρίτης Γεβράσιος, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Καρνάζης, Χρύσα Κυβελιώτου, Τζώρτζ Πελεκάνος…. Και η λίστα είναι ατελείωτη!!! Ποιοι είναι όλοι αυτοί Και εγώ τους περισσότερους δεν τους ήξερα…Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη τους και για το έργο τους…Δεν γνώριζα πόσο άξιοι είναι στη πραγματικότητα οι Έλληνες!

Κάντε τον κόπο και ψάξτε τους στο διαδίκτυο…Επιλέξτε αν το θεωρείτε ανοησία, έστω από περιέργεια ένα όνομα στην τύχη… Πάντως εγώ&nbsp τέτοιους ανθρώπους θέλω να έχω για πρότυπο και στη δική μου ζωή αλλά και τα παιδιά μου στη δική τους ζωή!
Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πραγματικά να τιμώνται από όλους μας. Και αν η πολιτεία δεν τους θυμάται ίσως, εμείς μπορούμε να τους μάθουμε και να νιώσουμε ξανά, πως μπορούμε να κατακτήσουμε με το πνεύμα μας, ολόκληρο τον κόσμο.
Ας διασώσουμε τις αξίες μας, και τα μυαλά μας ας μπουν επιτέλους στην θέση τους. Και ναι είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά με την αποχαύνωση και την εθελοτυφλία, με την έλλειψη ουσιαστικής παιδείας, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ανακάμψει αυτή η χώρα.

1707stili2