Συμπόσιο των ΠΟΠΣ Βλάχων στο Νυμφαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ζεστό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου άρχισε χθες το 18ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: «Συμβολή για τα Βλαχοχώρια του μέλλοντος». Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλογών Βλάχων σε συνεργασία και φιλοξενείται στο πανέμορφο Νυμφαίο. Τη χθεσινή μέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο […]

Σε ζεστό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου άρχισε χθες το 18ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: «Συμβολή για τα Βλαχοχώρια του μέλλοντος». Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλογών Βλάχων σε συνεργασία και φιλοξενείται στο πανέμορφο Νυμφαίο.

Τη χθεσινή μέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νικείου Σχολής ο πρόεδρος ΠΟΠΣ Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας υποδέχθηκε τους παρευρισκόμενους και στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε καίρια σημεία του θέματος που θα αναλυθούν στο συμπόσιο.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση του δικηγόρου, δημοσιογράφου και συγγραφέα Νικόλαου Μέρτζου.
Κατά τα διάρκεια της σημερινής ημέρας θα συνεχιστούν οι εργασίες του Συμποσίου ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έδρα του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος».

;