TASTE HALKIDIKI: Ενα ταξίδι στη Γαστρονομία της Χαλκιδικής

Χαλκιδική

Μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Χαλκιδική: Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, το οποίο γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινά μια σειρά δράσεων, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα “βαφτίστηκε” TASTE HALKIDIKI και ο στρατηγικός στόχος του είναι, να αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Το TASTE HALKIDIKI είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η γη, οι άνθρωποι, τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι παραδοσιακές συνταγές, τα έθιμα και ό,τι σχετίζεται με τη γαστρονομία της περιοχής. Οι ελιές και το ελαιόλαδο, το μέλι, τα κρασιά και τα τσίπουρα, τα τυροκομικά, τα ψάρια και τα όστρακα, τα κρέατα και τα κυνήγια, τα κηπευτικά, τα φρούτα, τα σιτηρά, τα βότανα, τα μανιτάρια του δάσους, οι ξηροί καρποί, είναι τα προϊόντα που απλόχερα προσφέρει η Χαλκιδικιώτικη γη, τα οποία μετατρέπονται σε δημιουργικές, γευστικές, εμπειρίες και προκαλούν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων σεφ αλλά και foodies από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, με τη διοργάνωση του 1ου TASTE HALKIDIKI FESTIVAL. Η κεντρική πλατεία της Ν. Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας, θα φιλοξενήσει από τις 18.00, μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων chef του τόπου, ενώ ταυτόχρονα ομάδες σπουδαστών θα ετοιμάζουν την ίδια συνταγή για το κοινό, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει την καλύτερη από αυτές. Ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά, θα προσφέρονται από τους καταξιωμένους παραγωγούς για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.

Διαβάστε επίσης  Μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά στην Χαλκιδική

Την υλοποίησή του έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *