Ταξιάρχης: Φορτώνονται τα έλατα που θα μοιραστούν σε όλη τη χώρα για τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

χριστουγεννιάτικα δέντρα Ταξιάρχης

Θα διακινηθούν περίπου 32.000 με 33.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα

Χριστούγεννα “μύρισε” στον Ταξιάρχη καθώς σήμερα, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, φορτώνονται τα έλατα που θα διανεμηθούν στις πόλεις της Ελλάδας.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ταξιάρχης του Χολομώντα στην Χαλκιδική τροφοδοτεί σχεδόν όλη τη χώρα και όχι μόνο, με χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Πριν από λίγες μέρες, ξεκίνησε ενόψει Χριστουγέννων, η συλλογή των ελάτων καλλιέργειας.

Δείτε επίσης: Ταξιάρχης: Ξεκίνησαν να συλλέγονται τα έλατα για τα Χριστούγεννα

Τα έλατα θα ξεκινήσουν να πωλούνται από αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και θα στολίσουν σπίτια και πλατείες σε κάθε μεριά της χώρας.

Στον Ταξιάρχη βρίσκονται σήμερα πολλές νταλίκες για να παραλάβουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και να τα μεταφέρουν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Πάτρα.

Οπως και πέρσι έτσι και φέτος αναμένονται να διακινηθούν από την περιοχή του Ταξιάρχη της ορεινής Χαλκιδικής περίπου 32.000 – 33.000 χριστουγεννιάτικα έλατα.

Σύμφωνα με όσα είπε πριν μερικές μέρες ο Γιάννης Ξάκης, πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη. Για την αγορά της Θεσσαλονίκης, οι τιμές θα ξεκινούν από τα 40, 50, 60 ευρώ, θα φτάνουν και τα 100 ευρώ, ενώ για την Αθήνα θα ξεκινούν από τα 50, 100, 150 ευρώ.

Οπως τόνισε, τα δέντρα που κόβονται είναι καλλιέργειας και σημαίνονται με μολυβροσφραγίδες από το δασαρχείο, ενώ όταν κόβεται ένα δέντρο φυτεύονται άλλα δύο.

«Ο Χολομώντας φυλάσσεται από εμάς και δεν έχει πάρει ποτέ φωτιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξάκης ο οποίος ζήτησε να αλλάξει ο χαρακτηρισμός των καλλιεργειών ελάτων από δασικός σε αγροτικό.