TechSaloniki2023 fueled by Deloitte: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία (ΦΩΤΟ)

TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνοντας το στίγμα, το εύρος και την αναπτυξιακή προοπτική του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η διήμερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανέδειξε τόσο τη θεαματική πρόοδο που έχει επιτευχθεί την τελευταία δεκαετία στο πεδίο των τεχνολογικών επενδύσεων, όσο και την ύπαρξη ενός σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας που απευθύνονται σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια καριέρα στον πιο υγιή και ανταγωνιστικό κλάδο του σήμερα.

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με περισσότερες από 40 ηγέτιδες εταιρίες του κλάδου, τις Deloitte, T-Digital By Deutsche Telekom, Accenture, Kaizen, Vodafone, Chubb, UXMA, Beta CAE, Prodyna, Netcompany-Intrasoft, Altair, Qualco, Noris, Onelity, Infoteam, PeopleCert, Apifon, Campeon Gaming, Unisystems, GWF, Kenotom, Dataviva, OTS, Infodim, Datascouting, Consolut, PWC, EPG Greece, BBV, Interworks, MVI Hellas, Epsilon Net, Lidl, MIK3, Masoutis, EY, Dataways, Geekbot, Trasys, Net2Grid, Footec, Minds και Draxis.

TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Carried by T-Digital by Deutsche Telekom και Catered by Tech Pro Academy, το TechSaloniki2023 προσέλκυσε πλήθος κόσμου, 2.000 άτομα, νέους ταλαντούχους επιστήμονες και επαγγελματίες, Millenials και Gen Z, πρόσφερε περισσότερες από 800 ποιοτικές θέσεις εργασίας και 900 job interviews. Έλαβε 1000 συμμετοχές στη διαδικασία των tests, διαμόρφωσε ένα πολυεπίπεδο, πλούσιο σε θεματικές ομιλίες, εταιρικές παρουσιάσεις και workshops, πρόγραμμα, με 28 ομιλίες, 16 εργαστήρια και εκπροσώπηση από κορυφαία εταιρικά στελέχη και την πανεπιστημιακή κοινότητα, και συγκεκριμένα από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΑΜΑΚ, το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Διαδικτυακών Εφαρμογών του ΔΙΠΑΕ.

Επιπλέον, συμμετείχε ενεργά στο διάλογο που διεξάγεται για την προώθηση της απασχόλησης στον κλάδο της τεχνολογίας, την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στη Β. Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συζήτησης με αντικείμενο το ουσιαστικό και εμπράγματο reskilling, upskilling και cross-skilling, και την ένταξη νέων επιστημόνων από άλλους κλάδους σε αυτόν της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ, κ. Άγγελο Χαριστέα, τον κ. Κώστα Μάλαμα, CEO Dataviva & Consulting Director Tech Pro Academy, την κα Χριστίνα Δηματάτη, Head HR CBSG, HR, CHUBB, την κα Evie Leon Managing Director, T – Digital by Deutsche Telekom και την κα Βικτωρία Πασχαλίδου, Senior Consultant, Learning & Development, Deloitte.

Μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε, με ενδιαφέρουσες νέες θεματικές και ευκαιρίες διάδρασης, η έβδομη διοργάνωση φιλοξένησε, σε συνεργασία με τους DevOlympics, και με την υποστήριξη του πολυεθνικού κολοσσού Deloitte, ένα συναρπαστικό coding challenge για ενθουσιώδεις προγραμματιστές, έδωσε βήμα σε νέους επιστήμονες-ερευνητές παρουσιάζοντας έξι φοιτητικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι PANTHER RACING AUTh, οι DRAIVE και, οι DMA-Democritus Mechatronics & Automation, οι ASAT – Aristotle Space & Aeronautics Team, οι EESTEC LC Thessaloniki, και οι BEST Thessaloniki.

Από το 2016 έως σήμερα, το TechSaloniki έχει εξελιχθεί σε θεσμό κι έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου της τεχνολογίας ως η αρτιότερη εκδήλωση του κλάδου. Με σύμμαχο κορυφαίες εταιρίες, την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και την εκπαιδευτική κοινότητα, τo TechSaloniki παραμένει πιστό στο όραμά του να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κέντρο καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.

 

TechSaloniki2023 fueled by Deloitte