Τέσσερις ιστορικές εικόνες του ποντιακού ελληνισμού στην Εδεσσα!

Επίσημη υποδοχή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Επίσημη υποδοχή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Τέσσερις ιστορικές εικόνες για τον ποντιακό ελληνισμό συναντιούνται στην πόλη της Έδεσσας στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου αλλά και για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα δεχθεί και θα φιλοξενήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης τις ιερές εικόνες της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Θεόδωρου Γαβρά.

Η επίσημη υποδοχή των εικόνων θα γίνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 και θα ακολουθήσει Μέγας Εσπερινός και χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι πιστοί της Έδεσσας θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τις εικόνες και να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες που θα τελούνται στο ναό για όλο το πενθήμερο που θα φιλοξενούνται.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα 07:00) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ την Τρίτη 1 Οκτωβρίου (ώρα 09:00) θα τελεστεί παράκληση στην Παναγία, αγιασμός, και οι εικόνες θα αναχωρήσουν για τους χώρους όπου φυλάσσονται.

Πηγή: pontos-news.gr