Θεοφάνεια στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά στην Ανω Ηλιούπολη

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου Η γιορτή των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων θα εορταστούν το προσεχές Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα θα τιμηθεί η γιορτή στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην […]

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου

Η γιορτή των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων θα εορταστούν το προσεχές Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα θα τιμηθεί η γιορτή στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη, παρουσία της δημοτικής αρχής.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

06.00 π.μ. – 11.00 π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου θα χοροστατήσει ο πατέρας Τιμόθεος.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Παύλου Μελά: Αναστολή λειτουργίας αθλητικών, πολιτιστικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων

11.00 π.μ. Έξοδος της Πομπής από τον Ιερό Ναό υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΙΡΙΣ” και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη. Οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν πεζοί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και εκεί οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.