Θεσσαλονίκη – 28η Οκτωβρίου: Με μαχητικά αεροπλάνα και τη φρεγάτα «Υδρα» ο εορτασμός

Θεσσαλονίκη

Διαφορετικός ο εορτασμός φέτος λόγω της πανδημίας

Με επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών και την φρεγάτα «Ύδρα» στον Θερμαϊκό αντί παρελάσεων θα εορταστεί η αυριανή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατάθεση στεφάνου θα γίνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ήδη βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, αύριο  στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφαση, είναι γενικός και τετραήμερος για τη Θεσσαλονίκη από την 8η πρωϊνή ώρα της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Ακόμη το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, η πόλη θα φωταγωγηθεί, όπως άλλωστε όλες οι πόλεις και τα χωριά της χώρας.

Προσαρμοσμένη στα μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού είναι και η κατάθεση στεφάνων από την μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού αλλά και η στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων.

Διαβάστε επίσης
Αυτό είναι το δέντρο που θα στολίσει την Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Οσον αφορά στα σχολεία, οι εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Οι δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και τις καταθέσεις στεφάνων στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν, όπως σε όλη τη χώρα, με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *