Θεσσαλονίκη: Ανάπλαση του πάρκου “Νίκος Παπάζογλου” στην Τούμπα

Κορονοϊός καιρός ΚΔΑΠ ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμος Θεσσαλονίκης δημοτικό συμβούλιο φεστιβάλ

Αφιερωμένο στον σπουδαίο καλλιτέχνη Την ανάπλαση του πάρκου Νίκου Παπάζογλου, μια έκταση περίπου 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Η ανάπλαση κρίθηκε απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των νέων δεδομένων που προέκυψαν μετά τη μετονομασία του πάρκου -με απόφαση δημοτικού συμβουλίου- από Αγίου Θεράποντα σε […]

Αφιερωμένο στον σπουδαίο καλλιτέχνη

Την ανάπλαση του πάρκου Νίκου Παπάζογλου, μια έκταση περίπου 3,5 στρεμμάτων στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ανάπλαση κρίθηκε απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των νέων δεδομένων που προέκυψαν μετά τη μετονομασία του πάρκου -με απόφαση δημοτικού συμβουλίου- από Αγίου Θεράποντα σε Νίκου Παπάζογλου και την επιθυμία να λειτουργήσει ως χώρος μουσικών δραστηριοτήτων προκειμένου να τιμηθεί το έργο του μεγάλου Έλληνα τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με τη μελέτη από το Τμήμα Μελετών Δημοτικών Κτιρίων και Κοινόχρηστων Χώρων, της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, η ανάπλαση αποσκοπεί στον πλήρη ανασχεδιασμό του χώρου, με νέες χαράξεις και καινούριες αρχές σχεδιασμού διατηρώντας τις υφιστάμενες δενδροφυτεύσεις και εμπλουτίζοντάς τες με νέες τόσο στον πεζόδρομο όσο και στο πάρκο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Δυόμιση φορές ανέβηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων!

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να αποξηλωθούν τα δάπεδα, οι διαμορφώσεις και τα στοιχεία εξοπλισμού που υπάρχουν σήμερα στο πάρκο και προτείνονται νέες διαμορφώσεις παρτεριών, με καλύτερη διαχείριση πρασίνου και συστήματος άρδευσης, νέα χάραξη διαδρόμων, αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου συντριβανιού, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έργο, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι συνολικού προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, και ο τρόπος δημοπράτησής του θα γίνει με την ανοιχτή διαδικασία ανάθεσης, ενώ για την ανάπλαση του χώρου απαιτείται η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.