Θεσσαλονίκη: Νέο γλυπτό στη Νέα Παραλία από την Κυριακή

Στον Κήπο των Γλυπτών Ένα καινούργιο γλυπτό θα τοποθετηθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έργο της Μάρθας Παπαγιωτοπούλου, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από προσπάθεια δύο ετών και θα “στολίσει” τον Κήπο των Γλυπτών. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται, επίσης, τα γλυπτά “3 κύκλοι” του Γιώργου Ζογγολόπουλου, […]

Στον Κήπο των Γλυπτών

Ένα καινούργιο γλυπτό θα τοποθετηθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έργο της Μάρθας Παπαγιωτοπούλου, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από προσπάθεια δύο ετών και θα “στολίσει” τον Κήπο των Γλυπτών.

Στον ίδιο χώρο βρίσκονται, επίσης, τα γλυπτά “3 κύκλοι” του Γιώργου Ζογγολόπουλου, το “Κύμα” του Γιάννη Δελλατόλα, το “Invitation” του Μαρκ Χατζηπατέρα και το “Χωρίς Τίτλο” του Μιχάλη Κατζουράκη.

Διαβάστε επίσης
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Υπηρεσία ενημέρωσης συγγενών των νοσηλευόμενων με κορονοϊό

Τον Μάιο του 2016 ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας”, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, προκήρυξε ένα φοιτητικό διαγωνισμό γλυπτικής για τον Κήπο των Γλυπτών, με τίτλο “‘Οριο”, με την Μάρθα Παναγιωτοπούλου να αποσπά το πρώτο βραβείο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.