Θεσσαλονίκη: Ο Νίκος Παππάς σε εκδήλωση για τα ΜΜΕ

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση με τίτλο “Από την κρίση στη ρύθμιση και στην ανάπτυξη” διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Μ.Μ.Ε., της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης). Για το θέμα θα τοποθετηθεί και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Life Events, […]

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση με τίτλο “Από την κρίση στη ρύθμιση και στην ανάπτυξη” διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Μ.Μ.Ε., της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης). Για το θέμα θα τοποθετηθεί και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Life Events, Κώστας Κατραντζής.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν:
· Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς: «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην παρούσα πολιτική και κοινωνική συγκυρία και η μεταμνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης για τον χώρο της Ενημέρωσης και την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου».
· Εκ μέρους της ΟΜ – ΜΜΕ θα μιλήσει η Κυριακή Μάλαμα, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Να ανοίξουμε τώρα μία ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση για τα Μέσα Ενημέρωσης». Θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα να τεθούν επί τάπητος όλα τα κεντρικά ζητήματα για τα ΜΜΕ και θα μιλήσει για τις μεγάλες απώλειες στην εποχή της κρίσης (μαύρο στην ΕΡΤ, διάλυση συγκροτημάτων, ανεργία, διαπλοκή, εξάρτηση κ.α.) τα ερωτήματα και τα προτάγματα για μία ανεξάρτητη κι αχειραγώγητη Ενημέρωση στο πλευρό του πολίτη και της Δημοκρατίας.
· Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» Κλέαρχος Τσαουσίδης: «Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς ημερήσιο Τύπο». Θα αναφερθεί στην πορεία και εξέλιξη των συγκροτημάτων Τύπου της πόλης και ιδιαίτερα στο κλείσιμο των δυο μεγάλων τοπικών εφημερίδων «Μακεδονία – Θεσσαλονίκη» και «Αγγελιοφόρος» και στις απαιτήσεις και προοπτικές που υπάρχουν για τον ημερήσιο Τύπο.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: "Βράζει" η Θεσσαλονίκη με 633 νέα κρούσματα

Παρεμβαίνουν με ολιγόλεπτες τοποθετήσεις:
· Ο Νίκος Καρράς, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης θα αναφερθεί στα προβλήματα των δημοσιογράφων, στις διεκδικήσεις και προτάσεις της ΕΣΗΕΜΘ.
· Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΕΤΙΤΒΕ, τεχνικός στο “Mega” θα μιλήσει για τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο και τα αιτήματα των τεχνικών.
· Ο Κώστας Κατραντζής, οπερατέρ, πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Life Events” (πιστοποιημένη ενημερωτική ιστοσελίδα), θα μιλήσει για τις δυνατότητες δημιουργίας συνεταιριστικών ΜΜΕ και την ανάγκη ενίσχυσης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) στο χώρο της Ενημέρωσης. Συντονίζει ο Φίλιππος Δεργιαδές, δημοσιογράφος της εφημ. «Μακεδονία».