Τιμάται σήμερα η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί

Σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα τιμηθεί η επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 50/2016 (ΦΕΚ 81/ Α/09-05-2016) καθιερώνεται η 30η Οκτωβρίου, επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα εξής:

α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Δήμο από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.

β. Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτιρίων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

γ. 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, στις οποίες προβλέπεται ότι ο αριθμός των παρισταμένων στο χώρο πέριξ του μνημείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εννέα (9).

Διαβάστε επίσης
Κικίλιας: "Τις τελευταίες 3 μέρες φαίνεται να υπάρχει μια επιπέδωση στη Θεσσαλονίκη"

Ως εκ τούτου, στην τελετή κατάθεσης στεφάνων θα παραστούν και θα καταθέσουν στεφάνι οι εξής:

– Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης),

– Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού,

– Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

– Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

δ. Ομιλίες στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες αντίστασης του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας. Οι ώρες των ομιλιών θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *