Το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας διοργανώνεται στο ΑΠΘ

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η 12η διοργάνωση του Συνεδρίου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) το τριήμερο 23-25 Απριλίου 2021, το οποίο διοργανώνεται από φοιτητές/φοιτήτριες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το Συνέδριο, που είναι γνωστό ως ΣΦΗΜΜΥ, αποτελεί το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων ΗΜΜΥ, αλλά και παρεμφερών κλάδων, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην αγορά και παράλληλα να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου συντονίζουν ο Επιστημονικός Υπεύθυνος ΣΦΗΜΜΥ 12, Νέστωρ Χατζηδιαμαντής, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ, και οι Επιστημονικοί Σύμβουλοι ΣΦΗΜΜΥ 12: Αλκιβιάδης Χατζόπουλος, Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ, Γιώργος Καραγιαννίδης, Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ, Ανδρέας Συμεωνίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ, και Θωμάς Τσοβίλης, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ.

Η φετινή διοργάνωση, πέρα από το γεγονός ότι θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ξεχωρίζει από τις προηγούμενες για το πλήθος των ομιλιών και των workshops. Το ΣΦΗΜΜΥ 12 θα φιλοξενήσει πάνω από 40 ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, 5 panels, περισσότερα από 30 workshops και πολλές παράλληλες δράσεις.

Καλύπτει μια πληθώρα επιστημονικών αντικειμένων μέσα από 13 θεματικές, όπως το AI & Data Analysis στο οποίο θα συμμετάσχει ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο Θεόδωρος Ζάνος, επικεφαλής του Neural and Data Science Lab και Επίκουρος Καθηγητής στο Feinstein Institutes for Medical Research και του Zucker School of Medicine, Hofstra Northwell, στη Νέα Υόρκη, και ο Χρίστος Παπαδημητρίου, Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, το Autonomous & Electric Vehicles session, το Quantum Technology session, το Aerospace και πολλές άλλες.

Διαβάστε επίσης  ΑΠΘ: Υπό κατάληψη το τμήμα Φυσικού μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ

Για πρώτη φορά στο ΣΦΗΜΜΥ υπάρχουν και ξένοι ομιλητές, όπως ο Scott Aaronson, ερευνητής της Επιστήμης των Υπολογιστών και Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, και ο Bruno Siciliano, Διευθυντής του Κέντρου ICAROS και Συντονιστής του Εργαστηρίου Robotics Projects for Industry, Services and Mechatronics (PRISMA Lab) στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II.

Επιπλέον, διεξάγεται το Career@ΣΦΗΜΜΥ, μία ημερίδα καριέρας στην οποία οι φοιτητές/φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις μεγάλων εταιρειών, όπως οι Microsoft, Lancom, Meazon, Softone, OTS, Kenotom και άλλες. Ήδη, δίνεται η δυνατότητα στον ιστότοπο https://sfhmmy.gr/ να ανεβάσουν οι σύνεδροι το βιογραφικό τους, το οποίο και θα δοθεί στις εταιρείες ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή.

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του Συνεδρίου, τους ομιλητές/ομιλήτριες και τις παράλληλες δράσεις θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο, στον οποίο μπορεί όποιος/όποια επιθυμεί να παρακολουθήσει το ΣΦΗΜΜΥ 12 να κάνει δωρεάν εγγραφή: https://sfhmmy.gr/

Μετά την εγγραφή, ο/η ενδιαφερόμενος/μενη θα λάβει στο e-mail του/της τον σύνδεσμο συμμετοχής στο Συνέδριο.

Στους/στις συμμετέχοντες/χουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *