“Βασίλισσα” του ξινόμαυρου η Νάουσα

Το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου η γιορτή της εκλεκτής ποικιλίας στην πόλη της Ημαθίας Τα γιορτινά της θα… φορέσει το επερχόμενο τριήμερο (8-10/12) η πόλη της Νάουσας για να υποδεχτεί τους φίλου του κρασιού από όλη την Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση, ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ, θα είναι επετειακή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από […]

Το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου η γιορτή της εκλεκτής ποικιλίας στην πόλη της Ημαθίας

Τα γιορτινά της θα… φορέσει το επερχόμενο τριήμερο (8-10/12) η πόλη της Νάουσας για να υποδεχτεί τους φίλου του κρασιού από όλη την Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση, ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ, θα είναι επετειακή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανακήρυξη της, σε Διεθνή Πόλη Αμπέλου και Οίνου στη Ρώμη (1987).

Το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο ΒΕΤΛΑΝΣ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ νέος χώρος –το κτίριο «ΕΡΙΑ» Χρήστος Λαναράς- θα φιλοξενήσει το κύριο μέρος του προγράμματος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα εδώ: https://goo.gl/N7o227

Μάλιστα, φέτος, οι πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οινοποιοί. Θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο του Ξινόμαυρου, αποκαλύπτοντας πτυχές της πολυδύναμης ποικιλίας μέσα από τη δική τους, προσωπική ματιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περιεχόμενο τόσο εντός του ποτηριού τους με ιδιαίτερες γευσιγνωσίες, όσο και εκτός με παρουσιάσεις και συζητήσεις για θέματα που αναδεικνύουν το όραμα αλλά και τις στρατηγικές προκλήσεις που καλείται η Νάουσα –αλλά και το ελληνικό κρασί εν γένει- να αντιμετωπίσει.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με την «Ανοικτές Πόρτες» των Οινοποιείων της ζώνης προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης
Νάουσα: Διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών στο Βέρμιο (ΦΩΤΟ)