«Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου»

Έκθεση φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους από το ΑΠΘ «Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου» είναι ο τίτλος της Έκθεσης φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνουν το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 21 […]

Έκθεση φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους από το ΑΠΘ

«Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου» είναι ο τίτλος της Έκθεσης φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνουν το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, και διήρκεσε από τον Νοέμβριο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν νεαρές/οί πρόσφυγες και μαθήτριες/τές Λυκείου οι οποίοι δημιούργησαν, με την καλλιτεχνική επίβλεψη και την τεχνική υποστήριξη των φοιτητριών/τών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, οκτώ ολιγόλεπτες ταινίες, σε καθεμία από τις οποίες αποτυπώνεται η συνάντηση μιας μαθήτριας ή ενός μαθητή Λυκείου και ενός νεαρού πρόσφυγα, καθώς διαδοχικά στρέφει ο ένας την κάμερα προς τον άλλο. Στόχος του προγράμματος ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες μία πρακτική εισαγωγή στο μέσο του κινηματογράφου, αλλά κυρίως να φέρει σε επαφή νέους και νέες από διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες, προσφέροντας μια πλατφόρμα γνωριμίας και κατανόησης μέσω του κινηματογράφου. Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση του προγράμματος ανήκει στην Πρόεδρο του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη, ενώ την επίβλεψη του εργαστηρίου και της έκθεσης ανέλαβε ο Επίκουρος Καθηγητής Απόστολος Καρακάσης.

Διαβάστε επίσης
«Highly Cited Researchers»: Στον κατάλογο ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Καραγιαννίδης

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2018.

Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη: 10:00-22:00.