Ζυμαρικά: Κρύο ή ζεστό νερό όταν τα μαγειρεύουμε;

Δείτε την απάντηση…

Πρόσφατα, μια δημοσίευση στο Twitter προκάλεσε συζήτηση σε σχέση με τον τρόπο βρασμού των ζυμαρικών.

Ένας άντρας έγραψε στον λογαρισμό του στο Twitter ότι η φίλη του μαγείρεψε ζυμαρικά προσθέτοντας κρύο νερό στην κατσαρόλα, ανοίγοντας στη συνέχεια την κουζίνα για να ξεκινήσει να βράζει το νερό. Ο άντρας υπέθεσε ότι η φίλη του έκανε λάθος και αποφάσισε να το μοιραστεί στο Twitter ανοίγοντας μια μεγάλη κουβέντα με τους γνώστες και τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Οι περισσότεροι, υποστήριξαν ότι η μόνη αποδεκτή μέθοδος είναι ο παραδοσιακός τρόπος βρασμού του νερού, ωστόσο υπήρξαν κι άλλοι που υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει διαφορά ή δεν είναι λάθος ο τρόπος μαγειρέματος.

Εκπαιδευτές σεφ στο Διεθνές Κέντρο Γαστρονομίας (ICC) στη Νέα Υόρκη συμφώνησαν ότι είναι δυνατόν να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά και με κρύο νερό. «Για κάποιον που ετοιμάζει ζυμαρικά στο σπίτι, θα ήταν μια ωραία μέθοδος. Ωστόσο, σε μια κουζίνα εστιατορίου, το μαγείρεμα ζυμαρικών σε κρύο νερό θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο και περισσότερη προσοχή», επισημαίνουν οι σεφ.

Πολλοί από τους σεφ θεωρούν ότι ειδικά τα φρέσκα ζυμαρικά όταν βράζουν σε βραστό από ότι σε κρύο νερό διατηρούν καλύτερα τη γεύση τους. Σε γενικές γραμμές, καταλήγουν ότι η χρήση κρύου νερού εξυπηρετεί μόνο για ξηρά ζυμαρικά και όχι για τα φρέσκα ζυμαρικά.

Πηγή: perierga.gr