Το νέφος “πνίγει” το Νέο Δελχί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή… Τα σχολεία στο Νέο Δελχί άνοιξαν και πάλι έπειτα από αρκετές ημέρες που είχαν μείνει κλειστά εξαιτίας της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία ωστόσο παραμένει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα και προκαλεί ανησυχία στους γονείς των παιδιών. Οι γιατροί έχουν κηρύξει την ινδική πρωτεύουσα, που βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα […]

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή…

Τα σχολεία στο Νέο Δελχί άνοιξαν και πάλι έπειτα από αρκετές ημέρες που είχαν μείνει κλειστά εξαιτίας της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία ωστόσο παραμένει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα και προκαλεί ανησυχία στους γονείς των παιδιών.

Οι γιατροί έχουν κηρύξει την ινδική πρωτεύουσα, που βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα καλυμμένη από νέφος, σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής κατάστασης. Το γεγονός αυτό ώθησε την προηγούμενη εβδομάδα τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία, τα εργοτάξια και να απαγορεύσουν την είσοδο στο Νέο Δελχί στα μεγάλα φορτηγά, γράφει το cnn.gr.

Όμως σήμερα οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους, καθώς οι εκπαιδευτικοί ανησυχούσαν ότι αν παρέμεναν κλειστά τα σχολεία, θα δημιουργούνταν πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

«Δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση στα ποσοστά της μόλυνσης. Αν η κατάσταση παραμένει ίδια, η πολιτική που ακολουθείται θα έπρεπε να είναι η ίδια. Γιατί άνοιξαν τα σχολεία τώρα;» διερωτήθηκε ο Ασόκ Αγκραουάλ, πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων.

«Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. Και από την άλλη παίζουν με την υγεία των παιδιών», κατήγγειλε.