Επιστήμονας θέλει να κλωνοποιήσει τον Λιονέλ Μέσι!

Μέσι

Σύμφωνα με δηλώσεις του

Σύμφωνα με δηλώσεις του

Το ακούσαμε και αυτό.. Επιστήμονας με ειδίκευση στην Γενετική δήλωσε ότι μπορεί να κλωνοποιήσει τον σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι

Η εμφάνιση του Μέσι στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν την Κυριακή (17/3) απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις ήταν εξωπραγματική. Τα γκολ του, που έκαναν τους αντιπάλους να τον χειροκροτήσουν, έμοιαζαν να βγήκαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Όπως δείχνουν οι δηλώσεις του γενετικού επιστήμονα, Αρκάντι Ναβάρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό “SER Catalunya”, η επιστημονική φαντασία και το όνομα του Μέσι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος επιστήμονας ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιτύχει κλωνοποίηση του Αργεντινού: “Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν παίκτη παρόμοιο με τον Μέσι. Είμαστε σε θέση να τον κλωνοποιήσουμε με τις μεθόδους μας και να πάρουμε κάτι που να μοιάζει με δίδυμο του”.

Κάπως έτσι, τόνισε, θα μπορούσαν να τον θαυμάσουν και οι επόμενες γενιές: “Θα ήταν σαν να γεννιόνταν δίδυμα και να κρατούσαμε το ένα παιδί παγωμένο σε θάλαμο. Μετά από 20 ή 20 χρόνια θα τον επιστρέφαμε στη ζωή την σωστή στιγμή. Αν όλα πήγαιναν καλά, θα ήταν ο ίδιος”.

Ωστόσο, ο γενετιστής ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι σίγουρα, αφού η ικανότητα του Μέσι βασίζεται σε δύο παραμέτρους:”Αυτό το άτομο μπορεί να έχει τις ίδιες δυνατότητες, όπως ο Μέσι, αλλά οι ικανότητες του βασίζονται σε δύο παραμέτρους. Υπάρχει το καθαρά γενετικό επίπεδο και το άλλο είναι το εκπαιδευτικό, το περιστασιακό και το περιβαλλοντικό. Αυτό που κάνει η γενετική είναι να δίνει την δυνατότητα, όπως στην περίπτωση του Μέσι. Αν θα φθάσει στο ίδιο επίπεδο, εξαρτάται από τις συνθήκες και τι συμβαίνει γύρω του”.