Ερίκ Καντονά: Η επίθεση στον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Ερίκ Καντονά δεν διστάζει να «βγάλει στη σέντρα» έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να αναλάβει χρέη πρέσβη του Μουντιάλ του Κατάρ.

Η αλήθεια είναι πως ο Μπέκαμ έγινε κατά 10 έκατ. λίρες πλουσιότερος αναλαμβάνοντας το συγκεκριμένο πόστο, αλλά ο Καντονά ήταν κατηγορηματικός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη κίνηση του πρώην διεθνούς Άγγλου μέσου.

«Αν με ρωτάτε αν θα έκανα κάτι ανάλογο, η απάντηση μου είναι όχι. Δεν θα το έκανα. Για την ακρίβεια, η δική μου οπτική είναι εντελώς αντίθετη κι έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα πολλές φορές» ήταν τα πρώτα λόγια του Καντονά, με τον πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προσθέτει.

«Είμαι ελεύθερος να πω την άποψη μου, να εκφράσω την αντίθεση μου σε κάτι που δεν είναι σωστό. Δεν μπορεί όμως ν’ απογοητευόμαστε από παίκτες αν δεν μποϋκοτάρουν το παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν στην κορυφή οι πολιτικοί, οι πρόεδροι, υπουργοί που θα μπορούσαν ν’ αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία».

Διαβάστε επίσης
Τηλεθέαση: Σφοδρή σύγκρουση για μυθοπλασία και μουντιάλ στην prime time

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως δεν είναι μόνο ο Έρικ Καντονά που εναντιώθηκε στην συγκεκριμένη επιλογή του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η Διεθνής Αμνηστία τάχθηκε επίσης κατά του πρώην διεθνούς άσου της Γιουνάιτεντ ν’ αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο και έθεσε πολλά ερωτήματα αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για θανάτους χιλιάδων εργατών κατά την διάρκεια των εργασιών για το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε και ο Καντονά δεν «μάσησε» τα λόγια του.

Δεν «κρύφτηκε» πίσω από την κοινή του θητεία με τον Μπέκαμ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι όχι μόνο δεν απάντησε με μισόλογα, αλλά πήρε μια καθάρια, μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος.

Ο Μπέκαμ δεν είπε όχι στα 10 εκατ. λίρες για να προμοτάρει την διοργάνωση. Τα όχι στη ζωή όμως είναι συνήθως πιο δύσκολα και τα λένε εκείνοι που έχουν μάθει να μην «περιορίζονται» σε γραμμές. Ούτε σε εκείνες των γηπέδων. Και ο King Eric παίζει μπάλα παντού.