Φωτογραφίες από την Τούμπα: Ο τραυματισμός του Γκαρθία και η χειρονομία Μιραλάς στον κόσμο

Τι θα γίνει αν υπάρξει οριστική διακοπή Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται για εξετάσεις ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, μετά το ρολό ταμειακής μηχανής που δέχθηκε κοντά στο μάτι πριν την έναρξη του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Ισπανός τεχνικός εξετάστηκε αρχικά από το γιατρό του αγώνα και εν συνεχεία με […]

Τι θα γίνει αν υπάρξει οριστική διακοπή

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται για εξετάσεις ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, μετά το ρολό ταμειακής μηχανής που δέχθηκε κοντά στο μάτι πριν την έναρξη του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ισπανός τεχνικός εξετάστηκε αρχικά από το γιατρό του αγώνα και εν συνεχεία με φορτηγάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από αίτημα της ομάδας του.

Τη στιγμή του επεισοδίου οι παίκτες του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρισκόταν, για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μεταξύ αυτών και ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος γύρισε προς την πλευρά της εξέδρας και έκανε μια άσεμνη χειρονομία, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα.

Τι προβλέπουν οι κανονισμοί

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν ξεκίνησε, λόγω του αντικειμένου που δέχθηκε ο Όσκαρ Γκαρθία στο πρόσωπο. Τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης
Βιεϊρίνια: "Υπάρχει σεβασμός με τον Πάμπλο Γκαρσία"

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 3 ε, εάν ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα διακοπεί οριστικά, ο Δικέφαλος του Βορρά θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και τιμωρία της έδρας.

Σε περίπτωση που ξεκινήσει ο αγώνας, τότε προβλέπεται μόνο πρόστιμο για τους γηπεδούχους.
Το άρθρο 15, παρ. 3, ε:

«Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

 

Πηγή: newsit.gr