Κατεπείγουσα έρευνα για ΕΕΑ από τον Αρειο Πάγο

Σημαντικές οι εξελίξεις

Σημαντικές οι εξελίξεις

O Αρειος Πάγος προχωράει σε κατεπείγουσα έρευνα για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μάλιστα, εφόσον κριθεί απαραίτητο θα διαταχθεί ακόμα και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμό των μελών της ΕΕΑ αλλά και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνομιλιών τους.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας έδωσε παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη για να διερευνηθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Ιωαννίδη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η υπόθεση που αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», να μπει εξονυχιστικά στο δικαστικό μικροσκόπιο και εφόσον κριθεί, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΕΕΑ και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών τους. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου πρέπει να ερευνηθεί «κατεπειγόντως και μέχρι το… κόκκαλο».

Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε τη δικογραφία σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης και όχι σε αθλητικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41 του αθλητικού νόμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αποκάλυψη, ελέγχεται και η ποινική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και των πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης). Δεν αποκλείεται μάλιστα επέκταση της δικαστικής έρευνας και για άλλα αδικήματα, όπως δωροδοκία – δωροληψία.

Πηγή: ethnos.gr