«Κλείδωσε» το ραντεβού της κυβέρνησης με τη FIFA – Στα αγγλικά πρότυπα θα κινηθεί η Ελλάδα

Γεραπετρίτης

Πώς θα κινηθεί το ποδόσφαιρο της χώρας

Πώς θα κινηθεί το ποδόσφαιρο της χώρας

«Κλείδωσε» το ραντεβού της κυβέρνησης με τη FIFA, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει σκοπό να κινηθεί σε αγγλικά πρότυπα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρέθηκε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη προκειμένου να έχει επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το ελληνικό ζήτημα και το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο βρίσκεται υπό σχεδιασμό με την συνδρομή και της UEFA.

Στο πλαίσιο των επαφών του στα κεντρικά της FIFA, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης που έχει επωμιστεί τα του ποδοσφαίρου, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει μείνει στο περιθώριο παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις εξελίξεις, είχε συνάντηση με τον Γκρεγκ Κλαρκ, αντιπρόεδρο της FIFA αλλά και πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση με τον Κλαρκ καταδεικνύει και την πρόθεση της κυβέρνησης για να ακολουθήσει το μοντέλο της Premier League.

Εξ ου και η πρόθεση της κυβέρνησης για να εμπλακεί στο ελληνικό ζήτημα και στη διαδικασία ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας δεδομένου ότι έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στους τομείς της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα αλλά και στην αύξηση των εσόδων.

Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: "Εξετάζεται η 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους 4 μήνες" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάλιστα στόχος της ελληνικής πλευράς είναι στις 25 Φεβρουαρίου να έρθει στην Αθήνα, μαζί με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, και ο Γκρεγκ Κλαρκ προκειμένου να συνυπογράψουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το μνημόνιο συνεργασίας.

«Κλείδωσε» το ραντεβού με Ινφαντίνο

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr -αφού ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις- στην Αθήνα θα βρεθεί και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος έλαβε την επίσημη πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Σε επίσημη ενημέρωση από τη FIFA τονίζονται τα εξής: «Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη μεταξύ του αντιπροέδρου της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ και του Ελληνα υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με θέμα συζήτησης την παρούσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με την ενθάρρυνση των ελληνικών αρχών, ο Κλαρκ διαβεβαίωσε ότι η FIFA, σε συνεργασία με την UEFA και την ΕΠΟ, θα συνεργαστούν για να επιλύσουν τα ζητήματα που επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: ethnos.gr