Κύπελλο Ελλάδας: Τέλος οι όμιλοι, μονοί αγώνες μέχρι τους «16»

κύπελλο κυπέλλου Ελλάδας

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο Οι αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται. Πιο συγκεκριμένα, το κύπελλο Ελλάδας θα είναι διαφοροποιημένο την επόμενη αγωνιστική περίοδο και η προκήρυξη του θεσμού για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του. Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Διοργανώσεων του και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ενώ ήταν […]

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Οι αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται. Πιο συγκεκριμένα, το κύπελλο Ελλάδας θα είναι διαφοροποιημένο την επόμενη αγωνιστική περίοδο και η προκήρυξη του θεσμού για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Διοργανώσεων του και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ενώ ήταν και ένα από τα θέματα στην ατζέντα του σημερινού Δ.Σ. της Super League, το οποίο αποφάσισε και για το μοντέλο του επόμενου πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης
Ελλάδα - ΗΠΑ: Κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση στην Θεσσαλονίκη

Οι Ευρωπαίοι της νέας σεζόν, δηλαδή οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο θα ξεκινούν από τη φάση των “16”, θυμίζοντας πως μέχρι τώρα όλες οι ομάδες της Super Leagueσυμμετείχαν από τους “32”. Επίσης, καταργούνται  οι όμιλοι και μέχρι τους “16” οι αγώνες θα είναι μονοί. Εξάλλου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αποδέχθηκε την εισήγηση για μονο τελικό σε ουδέτερη έδρα και την τελική απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας. Ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, Πετρ Φουσεκ, ήταν υπέρ του διπλού τελικού, αλλά τελικά δεν πέρασε αυτή η πρόταση.