Νεϊμάρ: “Η κατάκτηση ενός Μουντιάλ ήταν πάντα το όνειρο μου”

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει ξεκινήσει και η Βραζιλία του Νεϊμάρ είναι ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Μιλώντας στην «Jornal da Band» ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, υποστήριξε πως είναι όνειρό του η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ αναφέρθηκε στις προηγούμενες εμπειρίες του από τη διοργάνωση.

«Η κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν πάντα το όνειρό μου, από τότε που είδα τον Ρομάριο και τον Ρονάλντο να κερδίζουν. Πάντα το έβαζα αυτό ως στόχο για τον εαυτό μου. Το όνειρό μου ήταν πάντα να γίνω ποδοσφαιριστής. Όταν πλησιάζουμε αυτές τις στιγμές είμαστε πιο νευρικοί και ανήσυχοι για τη στιγμή που θα φτάσει σύντομα. Έπαιξα δύο Μουντιάλ και οι στιγμές που πέρασα ήταν για μένα αξέχαστες», τόνισε ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

«Στη Βραζιλία υπάρχει ένα ευχάριστο κλίμα που διευκολύνει κάθε είδους προσπάθεια. Όλοι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, παρά τον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση της θέσης στην ομάδα. Είμαστε μια πολύ ενωμένη ομάδα, έχουμε ένα χαρούμενο περιβάλλον. Είμαστε η ομάδα που βλέπω περισσότερο κοντά στη νίκη, που βλέπω νικήτρια. Έχουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία. Τακτικά είμαστε πολύ προετοιμασμένοι. Ο Τίτε λειτούργησε τέλεια σε αυτό το θέμα. Ξέρουμε τι να κάνουμε όταν δεν παίζουμε, για να βοηθήσουμε τον άλλον. Αυτό βοηθά πολύ», πρόσθεσε.

Mιλώντας για τη δική του στιγμή σε σύγκριση με εκείνη του Ρομάριο το 1994, είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό παιχνίδι και υπάρχουν παίκτες που μπορούν επίσης να αποφασίσουν ένα παιχνίδι. Για ένα παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι μία σύντομη διοργάνωση, είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες. Ο Ρομάριο έκανε ένα υπέροχο παγκόσμιο Κύπελλο το 1994, ήταν σε μια εξαιρετική στιγμή, αλλά υπήρχαν και άλλοι παίκτες που αποφάσισαν τα παιχνίδια. Το να έχεις έναν ταλαντούχο παίκτη βοηθά κάθε ομάδα.»