Νορβηγία: Ομάδες ζητούν μποϊκοτάζ του Μουντιάλ του Κατάρ – 6.500 νεκροί στα έργα

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί το μποϊκοτάζ τότε η εθνική Νορβηγίας θα αποκλειστεί αυτόματα και από το επόμενο (2026)

Οι Τρόμσο, Στρομγκόντσετ και Βίκινγκ ζήτησαν από τη νορβηγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ) του Κατάρ λόγω των θανάτων εργαζομένων.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian για τους 6.500 νεκρούς μετανάστες στα έργα για το Μουντιάλ του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ έφερε αντιδράσεις στη Νορβηγία.

Τρεις ομάδες (Τρόμσο, Στρομγκόντσετ και Βίγινγκ) ζήτησαν από την ομοσπονδία της χώρας να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ που θα διοργανώσει η αραβική χώρα.

Η παραδοσιακή δύναμη της χώρας, Ρόσενμποργκ, ωστόσο, εμφανίζεται αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο και σκοπεύει να θέσει βέτο. Η ομοσπονδία συγκάλεσε Δ.Σ για τις 14 Μαρτίου προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι απλή.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί το μποϊκοτάζ τότε η εθνική Νορβηγίας θα αποκλειστεί αυτόματα και από το επόμενο (2026). Η απειλή της τιμωρίας αναγκάζει αρκετές ομάδες να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Η Νορβηγία βρίσκεται στον έβδομο όμιλο των προκριματικών μαζί με τις Ολλανδία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Λετονία και Γιβραλτάρ.

Πηγή: Gazzeta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.