Πέρασαν στους “16” του Μουντιάλ Κολομβία και Ιαπωνία

Προκρίθηκαν στις… κάρτες οι Ασιάτες Παρά την ήττα της με 1-0 από την Πολωνία με γκολ του Μπεντνάρεκ, η Ιαπωνία κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση εξαιτίας του ότι είχε δυο λιγότερες κίτρινες σε σχέση  τη Σενεγάλη, η οποία στο άλλο ματς του ομίλου έχασε από την Κολομβία (0-1). Η Ιαπωνία ισοβάθμησε με τους Αφρικανούς […]

Προκρίθηκαν στις… κάρτες οι Ασιάτες

Παρά την ήττα της με 1-0 από την Πολωνία με γκολ του Μπεντνάρεκ, η Ιαπωνία κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση εξαιτίας του ότι είχε δυο λιγότερες κίτρινες σε σχέση  τη Σενεγάλη, η οποία στο άλλο ματς του ομίλου έχασε από την Κολομβία (0-1). Η Ιαπωνία ισοβάθμησε με τους Αφρικανούς στους τέσσερις βαθμούς. Οι δύο ομάδες είχαν ίδια επίθεση, ίδια διαφορά τερμάτων, επομένως το επόμενο κριτήριο ήταν οι κάρτες και εκεί οι Ασιάτες είχαν λιγότερες δύο και πανηγύρισαν την πρόκριση.

Στο άλλο ματς, η Σενεγάλη κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της όταν άρχισε η 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το γκολ του Γέρι Μίνα, όμως, έδωσε τη νίκη στην Κολομβία με 1-0 και οι έξι κάρτες που δέχθηκαν οι Αφρικανοί στο τουρνουά έδωσαν τη χαριστική βολή στην ομάδα του Αλιού Σισέ, που έμεινε στην 3η θέση στην ισοβαθμία με την Ιαπωνία, λόγω χειρότερου fair play.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Γιαμαγκούτσι, Ουσάμι (65′ Ινούι), Γκ. Σακάι, Οκαζάκι (46′ Οσάκο), Μούτο (82′ Χασέμπε).
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κουρζάβα (79′ Πέζκο), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέντρζετσικ, Ζελίνσκι (79′ Τεόντορτσικ), Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντιάιγ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74′ Ουαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκέιγ, Μπαλντέ (80′ Κονατέ0, Μανέ, Νιάνγκ (86′ Σακό)
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Άριας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83′ Λέρμα), Κουαδράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκες (31′ Μουριέλ), Φαλκάο (89′ Μπόρχα)

Διαβάστε επίσης
Πυροβόλησαν τον συνταγματάρχη που μετέφερε τον χαρτοφύλακα του Πούτιν με τους πυρηνικούς κωδικούς

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

  1. Κολομβία 6 (5-2)
  2. Ιαπωνία 4 (4-4)
  3. Σενεγάλη 4 (4-4)
  4. Πολωνία 3 (2-5)