Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

Γιώργος Χριστοβασίλης

Η συγκινητική ανακοίνωση του συλλόγου

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την είδηση θανάτου του εμβληματικού προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης συνδέθηκε με ημέρες δόξας και μεγάλων επιτυχιών στον ΠΑΣ Γιάννινα, και μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που πέρασε ποτέ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ Γιάννινα τον ευχαριστεί για όλα όσα προσέφερε, λέγοντας πως θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη των Ηπειρωτών.

Πριν από λίγες μέρες η ΠΑΕ είχε μεταβιβαστεί στα παιδιά του. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα

“Η ημέρα εκείνη που δεν θα θέλαμε να έρθει ποτέ, δυστυχώς ξημέρωσε. Ο αγαπημένος μας πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφυγε από την ζωή. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια παρότι η μάχη ήταν άνιση.

Ένας υπέροχος άνθρωπος που από το 2008 όταν και ανέλαβε ιδιοκτήτης του συλλόγου κατάφερε να γράψει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ του ο “Άγιαξ της Ηπείρου”.

Διαβάστε επίσης  Πέθανε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σκουλάς

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Στα 15 χρόνια της θητείας του, κατάφερε να βάλει τις βάσεις ώστε ο Π.Α.Σ. να σταθεροποιηθεί στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία και να αποτελέσει ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος για όλους, με μεγαλύτερο κατόρθωμα η έξοδος στην Ευρώπη την σεζόν 2015-16.

Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό καλοκαίρι του “Άγιαξ της Ηπείρου”, και η κορυφαία στιγμή του συλλόγου με τα 4 ματς κόντρα σε Οντ και Άλκμααρ, στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη όλων των Ηπειρωτών. Παράλληλα έφτασε πολύ κοντά και στο όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αφού δύο φορές η ομάδα έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση ημιτελικά του θεσμού.

Η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θρηνεί και με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Γιώργου Χριστοβασίλη και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό του.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, το ευχαριστώ δεν αρκεί για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που πρόσφερες στην ιστορία του Π.Α.Σ. και στην πόλη των Ιωαννίνων“.