Βόμβα στο ποδόσφαιρο: Εισήγηση για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρόμητου!

Ολυμπιακός, Ολυμπιακού

Ακόμη, ισόβιος αποκλεισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη και 3 εκατ. πρόστιμο στους «ερυθρόλευκους»!

Ένα… σκαλοπάτι πριν από τον υποβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ 2 φαίνεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός!

Η εισήγηση από το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σπανού, είναι επίσημη:

Υποβιβασμός του Ολυμπιακού, ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα») και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Το μέλος της Επιτροπής δηλαδή, θεωρεί ότι υπάρχει χειραγώγηση του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο το 2015 για στοιχηματικούς λόγους, και στέλνει την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της στα σχοινιά. Μαζί τους και η ομάδα του Περιστερίου για την οποία υπάρχει παρόμοια εισήγηση για υποβιβασμό και πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο υπάρχει και για τον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό.

Η εισήγηση – απόφαση από το απόγευμα της Τετάρτης 22/4 που έγινε γνωστή, προκάλεσε σάλο στην ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) κοινωνία, παρότι επιχειρήθηκε από τα μέσα της «Συμμορίας» να υποβαθμιστεί.

Είναι όμως επίσημη, αφού βρίσκεται πλέον στα χέρα των κατηγορούμενων και ο Ολυμπιακός (μαζί με τον Ατρόμητο) είναι ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό και για να τον αποφύγουν θα πρέπει να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Είχε προειδοποιήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας

Έπειτα από μήνες έρευνας, καθώς είχε ενημερώσει τους κατηγορούμενους της υπόθεσης από τον περασμένο Νοέμβριο ότι ξεκινά την έρευνα της, κατέληξε στην εισήγηση σεισμό τόσο για την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της, όσο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τα 15 φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός που είχαν σημαντικές θέσεις στο ποδόσφαιρο την τριετία 2012-2015.

Πηγή: SDNA.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *