Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: “Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”

Μητσοτάκης

Το μήνυμα που έστειλε από το υπουργικό συμβούλιο

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε από το υπουργικό συμβούλιο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Μια κουβέντα μόνο για τα εθνικά θέματα, ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε στον ΟΗΕ τόσο για τις κόκκινες γραμμές της όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Η άλλη πλευρά μπορεί να επαναλαμβάνει τα ψέμματα, αλλά έχει μείνει μόνη» τόνισε ο πρωθυπυργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα μένει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις θέσεις της.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, είναι καιρός να ασχοληθούν και οι άλλοι με την φτώχεια. Αντί για τις πύρηνες λέξεις να επιλέξουν τις ουσιαστικές πράξεις και τον διάλογο, γιατί απέναντι τους έχουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Για τα ενεργειακά ο πρωθυπουργός είπε ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να καλύψει το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης
"Πρωταθλήτρια" Ευρώπης και στα ακριβότερα καύσιμα η Ελλάδα

Συμπλήρωσε ότι απαιτούνται και τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη, αλλά τόση όση ώστε να μην υπονομεύεται η πορεία της οικονομίας.

Τόνισε ότι η κατάσταση απαιτεί πολιτική αξιοπιστία και σταθερότητα και πως η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει ωριμότητα, εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης χωρίς να ναρκοθετεί την επόμενη ημέρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δρομολογούνται ήδη τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε στην Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι η διεθνής συνεργασία στη βάση των αρχών αναδεικνύεται σε προτεραιότητα απέναντι στην αβεβαιότητα.

«Το τόνισα στον ΟΗΕ, μόνο αν ηττηθεί η μορφή της επιθετικής βίας το διεθνές δίκαιο θα διέπει τις σχέσεις των χωρων, για να μην βρει η στάση της Ρωσίας επίδοξους μιμητές σε άλλες περιοχές» είπε.

Μόνο η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο θα ακυρώσει τα σχέδια της Μόσχας να προκαλέσει κρίση σε χώρες της δύσης, σημείωσε.