Αλλαγές στις εκλογές 2023 – Νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

σαν σήμερα

Πως θα εξελίσσεται η διαδικασία

Νέα δεδομένα αναμένονται με τις εκλογές του 2023, καθώς όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα της Επικράτειας θα μεταδίδονται πολύ νωρίτερα λόγω της ολοκληρωτικής ψηφιοποίησης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη βραδιά των εκλογών, στις 20:00 θα έχουμε αποτέλεσμα στο 25%+ της επικράτειας, δηλαδή στο 1/4. Μια ώρα μετά, στις 21:00, όταν παίρναμε το 10% της Επικράτειας, θα έχουμε πλέον αποτέλεσμα σχεδόν για το 80% της επικράτειας.

Παράλληλα, νωρίς θα λήξει και το θρίλερ με τους σταυρούς των βουλευτών, ειδικά στην πρώτη κάλπη. Μέχρι τα μεσάνυχτα, θα ξέρουμε πού έχει κάτσει η μπίλια της σταυροδοσίας.

Τέλος, με βάση την ηλεκτρονική μετάδοση, όπως γίνεται και στην Κύπρο, τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη συμμετοχή.

«Κλειδί» για να γίνει όλο αυτό θα είναι τα tablet, με τα οποία θα εφοδιαστούν σχεδόν όλοι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι. Θα «φορούν» αυτά τα tablet ένα λειτουργικό σύστημα, με το οποίο θα μεταδίδουν άμεσα αποτελέσματα στη βάση του υπουργείου Εσωτερικών, από τις 19:00 και μετά που θα κλείσουν οι κάλπες.