Ανάρτηση Ζελένσκι από Αθήνα: “Να προστατεύσουμε την ελευθερία στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτ”

Κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι έκανε και την πρώτη του ανάρτηση για την παρουσία του στην Αθήνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε ένα tweet ανέπτυξε όλες τις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει για την σύντομη επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναφέροντας πως θα πραγματοποιηθούν «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι στο Μέγαρο Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

Ο Ζελένσκι τόνισε πως σκοπός της επίσκεψης και των συζητήσεων, είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να προστατευτεί η «ανθρώπινη ζωή και η ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι».

Η ανάρτηση Ζελένσκι

«Επόμενη επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη φτάσει. Συνάντηση με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Η ατζέντα περιλαμβάνει ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και την ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη

Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων: κοινή συνάντηση με βαλκανικούς ηγέτες, συντονισμός της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, αμυντική συνεργασία, ασφάλεια. Επίσης, χωριστές συνομιλίες για διμερή θέματα.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.Καθημερινά ενισχύουμε το κράτος μας, τους πολεμιστές μας και τη συνεργασία μας με τους εταίρους».