Ανδρουλάκης για ΝΔ: «Βαφτίστηκε επιτελικό κράτος μια παρέα στο Μαξίμου»

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα (28/5) για πρώτη φορά στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξέχασε πάντως και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε πως ο γαλάζιος χάρτης της Ελλάδας μετά τις εκλογές ήταν αποτέλεσμα του τρόπου και του ύφους του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην 4ετία της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και εξαπέλυσε πυρά εναντίον της. «Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια εποχή που αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, που βάφτισε επιτελικό κράτος μια παρέα στο Μαξίμου που μεγιστοποίησε τα κέρδη των λίγων εις βάρος των πολλών, αδιαφορώντας για τα αδιέξοδα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον… ρόλο που έπαιξε στον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο γαλάζιος χάρτης δεν είναι προϊόν της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου και του ύφους της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Με κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή με Ασφάλεια», ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ασφάλεια για κάθε πολίτη: «Αυτό το αίτημα εκφράζει ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να το ακούσουμε.

Όμως το αίτημα για αλλαγή, δεν σημαίνει άλμα στο κενό. Δεν σημαίνει επικίνδυνους πειραματισμούς μακριά από τα πραγματικά δεδομένα της εποχής. Αν έπρεπε να το πω με δυο λέξεις, θα έλεγα “Αλλαγή με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη”.

«Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με ΝΔ»

Παρατήρησε ότι με τα αποτελέσματα των εκλογών δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας αποκλείοντας κάθε σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις δεύτερες εκλογές.

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν και πια η κοινωνία έχει εμπειρία και η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει τί έρχεται με τις πολιτικές της, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν που από τη δήθεν “θωρακισμένη οικονομία” φτάσαμε στο χείλος της χρεοκοπίας το 2009», και υπογράμμισε: «Μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και τα εκάστοτε συμφέροντα που τη στηρίζουν επενδύουν σε μία τοξική αντιπολίτευση. Θα βρουν όμως απέναντί τους ένα θεσμικό, προοδευτικό προγραμματικό ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ, Ενωμένο και Δυνατό!»

Διαβάστε επίσης  ΣΥΡΙΖΑ κατά ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: «Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια»

Υποστήριξε πως «μία κυβέρνηση, που δεν ελέγχεται και κάνει του κεφαλιού της στα μεγάλα διακυβεύματα της χώρας, φοβάται μία θεσμική προγραμματική αντιπολίτευση».

«Να αντιμετωπίσουμε το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και δέσμευση προς τη νέα γενιά, ενώ εξαπέλυσε κι εκεί επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεσμεύομαι στη νέα γενιά της πατρίδας μας πως πρωταρχικός μας αγώνας θα είναι να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που της αξίζουν. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα που εκπροσωπεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

«Λαϊκιστές με γραβάτα»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διαιωνίζει τα προβλήματα, ούτε να διαμορφώνει παράλληλους κόσμους και μίλησε για «λαϊκιστές με γραβάτα».

«Δεν επιδιώκουμε να διαιωνίζουμε τα προβλήματα, μόνο και μόνο για να υπάρχουμε. Ούτε και διαμορφώνουμε παράλληλους κόσμους ευδαιμονίας με χρήματα των επόμενων γενεών, όπως κάνουν οι λαϊκιστές με τη γραβάτα για να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία.

Να πείσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη. Ότι είναι το όπλο των πολλών, για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη, πιο δίκαιη. Για να μπορούν να σχεδιάσουν με ασφάλεια το μέλλον τους σε έναν κόσμο αβέβαιο και ταραγμένο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI