Ανδρουλάκης: “Σηκώστε περήφανα την πράσινη σημαία της ελπίδας – Την πράσινη σημαία της Δικαιοσύνης” (ΦΩΤΟ)

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, λίγες ώρες πριν τις εκλογές.

«Λίγες ώρες μείνανε να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε την Κυριακή το βράδυ ο νομός που αγάπησε και δόξασε τον Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει πράσινος», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «αυτός ο νόθος δικομματισμός της διαφθοράς θα αποτύχει. Την Κυριακή το βράδυ η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή».

Ανδρουλάκης ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης

«Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους πιο πολύ από ποτέ και, όσο κι αν μας χτυπάνε, εμείς θα δυναμώνουμε γιατί έχουμε πάρει τα μαθήματά μας και έχουμε στόχο την ανατροπή των συσχετισμών και τη σύγκρουση με τα κατεστημένα», ανέφερε σχετικά και τόνισε πως «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ-δεκανίκι, κ. Μητσοτάκη, αλλά ΠΑΣΟΚ ισχυρό αλλά για να στείλει στο σπίτι σας και εσάς αλλά και τον κ. Τσίπρα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στις μνήμες που έχει από τις ομιλίες που έχει παρακολουθήσει στην πλατεία Ελευθερίας . «Σ’ αυτήν την πλατεία το 1985 άκουσα για πρώτη φορά τον ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου ως παιδί.

Ανδρουλάκης ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Εδώ το 1993 άκουσα τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά» και συνέχισε λέγοντα ότι «σ’ αυτήν την πλατεία έρχομαι και σας ευχαριστώ γιατί σηκώνεται ξανά περήφανα την σημαία του ΠΑΣΟΚ, τον ήλιο της αισιοδοξίας, τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής μας “αξιοπρέπειας”», σχολίασε.

Μιλώντας για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «εδώ από το Ηράκλειο θέλω να πω στους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας της ιστορικής παρακαταθήκης της δημοκρατικής παράταξης. Τι κάνουν αυτοί που θέλουν να καπηλευτούν την ιστορική και κοινωνική παρακαταθήκη του Κόμματος που ίδρυσε ο Ελ. Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έχουν θράσος να πιάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Διαβάστε επίσης  Τζο Μπάιντεν: Παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιτέθηκε σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, αποκαλώντας τον «αδίστακτο».

Ανδρουλάκης ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Ας πάρουμε το παράδειγμα του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής. Τι έκαναν για την Χρυσή Αυγή; Ο ένας κοίταζε τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης. Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω από 3% ήταν χρήσιμη για την αυτοδυναμία του και άφηνε τον Κασιδιάρη να προετοιμάζεται από τη φυλακή. Τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή.

Ο αδίστακτος κ. Τσίπρας προχθές κάλεσε να τον ψηφίσουν οι παραστρατημένοι ψηφοφόροι της ΧΑ. Ξέρετε, αυτός εδώ ο τόπος είχε πάντα ένα αίσθημα πατριωτικό γι’ αυτό δεν φύτρωσε ποτέ η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη. Από αυτόν τον περήφανο τόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ότι, όταν προσκαλεί τα περιτρίμματα των απολογητών της Χούντας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του…

» Ο Παπανδρέου ουδέποτε θα ζητούσε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ τα περιτρίμματα της Χούντας, δεν θα έλεγε ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Καλώ κάθε αριστερό να έρθει στην παράταξή μας, στο πραγματικό του σπίτι».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλυσε και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την κοινωνική κατοικία, το δημογραφικό, τους νέους και την εργασία, την Παιδεία αλλά και την Υγεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πολίτες του Ηρακλείου να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. «Σηκώστε περήφανα την πράσινη σημαία της ελπίδας, Την πράσινη σημαία της Δικαιοσύνης Την πράσινη σημαία της Αλληλεγγύης.

Στις 21 Μαΐου θα είμαστε νικητές», κατέληξε.

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI