Ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γιάννης Σαρμάς – “Είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου”

Σαρμάς πρωθυπουργός Σακελλαροπούλου

Συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

O πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννης Σαρμάς βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μάϊου στο Προεδρικό Μέγαρο.

O κ. Σαρμάς έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή να είναι ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, αφού δεν έχει προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο Γιάννης Σαρμάς που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Γιάννης Σαρμάς ανέλαβε Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός μέχρι τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Σαρμάς πρωθυπουργός Σακελλαροπούλου

Ο διάλογος στο Προεδρικό Μέγαρο

Στον διάλογο που είχαν η κυρία Σακελλαροπούλου καλοσώρισε τον κ. Σαρμά στο γραφείο του λέγοντας του ότι «σας κάλεσα γιατί όπως γνωρίζετε το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε και τυπικά μη δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει άρθρου 37 και έτσι φτάσαμε στην τελευταία λύση του Συντάγματος για υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Κυρία Πρόεδρε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να πάνε όλα καλά» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς.

Διαβάστε επίσης  Αποχώρησε από το συνδυασμό Ζέρβα ο Γιώργος Κολτσίδας

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρμάς επελέγη υπηρεσιακός πρωθυπουργός καθώς είναι ο αρχαιότερος ανώτατος δικαστικός, πρόσωπο που προβλέπεται να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός όποτε αυτό χρειάζεται.

Τα πρόσωπα που ακούγονται για τις θέσεις των υπουργών

Κατά πληροφορίες, στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και με δεδομένο ότι η Τουρκία θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στη γείτονα την Κυριακή. αναμένεται να τοποθετηθούν πρόσωπα με μακρά θητεία στο διπλωματικό σώμα. Μεγάλες πιθανότητες να οριστούν συγκεντρώνουν ο πρέσβης ε.τ., Βασίλης Κασκαρέλης για υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Από εκεί και πέρα, ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αναστασία Κοτανίδου φέρεται ως η επικρατέστερη να τοποθετηθεί στην κεφαλή του υπουργείου Υγείας, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκρίνεται η επιλογή του Χαράλαμπου Λαλούση, πρωην Αρχηγού του ΓΕΣ, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνάς δείχνει πως αποτελεί τη βασική επιλογή για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Σαρμάς πρωθυπουργός Σακελλαροπούλου

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi