Αρση των μέτρων του κορονοϊού μετά από τρία χρόνια

κορονοϊός Θεσσαλονίκη Δημοσκόπηση εμβόλιο Ελλάδα συνέδριο COVID-19 μεταλλαξη Δέλτα

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Μετά από τρία χρόνια που η χώρα βρίσκεται υπό τον κλοιό των μέτρων για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εισηγήθηκε για την άρση τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης, εισηγήθηκε την άρση των μέτρων έναντι του κορονοϊού, όπως οι μάσκες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και τα γηροκομεία.

Επιπλέον, έρχεται τέλος στην πενθήμερη αναρρωτική άδεια, μέσω θετικού rapid test, και πλέον ο ασθενής θα την λαμβάνει με ιατρική γνωμάτευση, όπως στην περίπτωση της γρίπης. Να σημειωθεί ότι καταργούνται και τα ελάχιστα μέτρα που είχαν παραμείνει στην εστίαση, όπως τα απολυμαντικά στα τραπέζια.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, κάτι που αναμένεται να συμβεί πριν από το Πάσχα.

Ωστόσο, παραμένει η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Διαβάστε επίσης  Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (24/5) δωρεάν rapid test

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».