Χαρδαλιάς: “Η μάχη στα πύρινα μέτωπα θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα”

φωτιά τώρα Μαλεσίνα φωτιές

Τι τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Εκτακτη ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη χώρα έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως η αποκατάσταση των πληγέντων χώρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Όπως είπε, οι φωτιές στην Αττική έχουν περιοριστεί και σημείωσε ότι σήμερα είχαμε λιγότερες εκκενώσεις οικισμών συγκριτικά με χθες, Παρασκευή.

«Στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας η άνιση μάχη με τις φλόγες αποδίδει σταδιακά μία βελτιούμενη εικόνα», είπε και σημείωσε ότι σήμερα οι αναχωπυρώσεις ήταν δεκάδες. Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε όλο τον ορεινό όγκο και κυρίως στην περίμετρο της πυρκαγιάς έχουν αναπτυχθεί πεζοπόρα τμήματα του στρατού με την υποστήριξη πυροσβεστών από ξένες χώρες.

Διαβάστε επίσης
Η Ελλάδα εξοφλεί πλήρως το ΔΝΤ τον Ιανουάριο

Τόνισε επίσης ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον κ. Γεραπετρίτη αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας περιοχές της Αττικής όπου οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων και την επίβλεψη του πεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη ενημέρωση των 14:00, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπήρχαν 55 ενεργά μέτωπα όλη την Ελλάδα και πως η εικόνα των πυρκαγιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *