Χατζηδάκης: «Δεν θα δοθεί παράταση στο Market Pass»

σούπερ μάρκετ

Πότε θα δοθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Το γεγονός πως θα δε υπάρξει παράταση του Market Pass ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το επίδομα της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο ενώ επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Τι σημαίνουν αυτές οι ανακοινώσεις; Ότι το Market Pass θα καταβληθεί, όπως έχει προγραμματιστεί έως και τον Οκτώβριο ενώ οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά θα λάβουν το επίδομα το οποίο είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός και θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 200 ευρώ, τον Ιανουάριο ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

«Εκείνο που πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους είναι το market pass. Ξέρω ότι στενοχωριούνται όσοι μας ακούνε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης. Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία. Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».

Διαβάστε επίσης  Χατζηδάκης: Οι έξι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για το 2024

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα καλύψει ανάγκες τόσο κρατικής αρωγής όσο και αγροτικών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον K. Χατζηδάκη τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες Κρατικής Αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ αγροτικές αποζημιώσεις.

Πηγή φωτό: pixabay