Χρήστος Σταϊκούρας: “Βραχυπρόθεσμη ενίσχυση του ΟΑΣΘ με οδηγούς και λεωφορεία”

ΟΑΣΘ

Τόνισε ο υπουργός σε ανάρτησή του

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με ανάρτηση στο Facebook  προανήγγειλε την πρόθεσή του να ενισχυθεί βραχυπρόθεσμα με περισσότερους οδηγούς και λεωφορεία ο ΟΑΣΘ.

«Ενόψει της 87ης ΔΕΘ επισκέφθηκα, για ακόμη μια φορά, τη Θεσσαλονίκη και συμμετείχα στη δεύτερη διευρυμένη ενημερωτική συνάντηση όλων των φορέων, όπου αποφασίσαμε δράσεις και «έξυπνες λύσεις» όσον αφορά στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για το «Flyover» τον ερχόμενο μήνα», τόνισε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας στην ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

Για την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, με 110 ηλεκτρικά λεωφορεία ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ με αντικείμενο το μέλλον του Οργανισμού αλλά, κυρίως, τη βραχυπρόθεσμη ενίσχυση του έργου του με ακόμα ακόμη περισσότερους οδηγούς και οχήματα στους δρόμους της πόλης.

Μάλιστα, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων εκ των οποίων τα 110 θα ενισχύσουν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον στόλο της Θεσσαλονίκης».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε αναφορά και σε άλλα έργα όπως το ΕΕΕΚ Περιστερίου για μαθητές με αναπηρίες.

Διαβάστε επίσης  Από σήμερα (27/11) οι αιτήσεις για τις προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ

«Παραδώσαμε τις νέες εγκαταστάσεις του σύγχρονου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης (EEEK) Περιστερίου για μαθητές με αναπηρία, που θα λειτουργήσει κανονικά από τη φετινή σχολική χρονιά και εγκαθίσταται στο παλαιό 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων», είπε ο υπουργός.

«Επιπλέον, έπειτα από πολύχρονες διπλωματικές διαβουλεύσεις, υπογράψαμε Διμερή Αεροπορική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Μογγολίας η οποία, μετά και την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα προσδώσει νέα δυναμική για περαιτέρω οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών στον τομέα των αερομεταφορών», συνέχισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»

Ο υπουργός μίλησε και για τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης και του υπουργείου και κατέληξε: «Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν τη θέση της χώρας μας.

Σε απόλυτη προτεραιότητα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έμπρακτα αμβλύνουν τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενισχύουν την συμπερίληψη και αναβαθμίζουν τη ζωή όλων των συμπολιτών μας».