Δένδιας: “Ασπρο-μαύρο είναι η εδαφική ακεραιτότητα των κρατών”

Δένδιας Μαριούπολη

Τι τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα και τόνισε: «Η εδαφική ακεραιτότητα των κρατών είναι άσπρο – μαύρο».

Την ίδια ώρα, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να συνυπογράψουμε τη σχετικοποίηση των αρχών αυτών, όπως επιδιώκει ο εξ’ ανατολών γείτονας».

«Θα ήταν ολέθριο σφάλμα μας» είπε ο ίδιος.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2023 είναι ισχυρότερη από ποτέ

«Η Ελλάδα του 2023 είναι ισχυρότερη από ποτέ. Γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Προστατεύει τα σύνορα και την εθνική της αξιοπρέπεια, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της και αξιοποιεί τις φυσικές, ενεργειακές πηγές της. Με τον συλλογικό της πλούτο να επιστρέφει στην κοινωνία της»: το μήνυμα αυτό στέλνει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε γραπτό μήνυμά του που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε σήμερα στην Πάτρα η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Αχαΐας της ΝΔ, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με ομιλητή τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Αναφερόμενος στην νέα χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει στο γραπτό μήνυμα του ότι «υποδεχόμαστε το 2023 υπερήφανοι για όσα πετύχαμε και αισιόδοξοι για όσα μας περιμένουν» και προσθέτει σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές:

Διαβάστε επίσης  Αφρικανική σκόνη: Τι επιπτώσεις έχει στην υγεία - Τι συμβουλεύουν οι γιατροί

«Σε λίγο θα κλείσει η πρώτη κυβερνητική μας τετραετία. Με την ψήφο του λαού μας, όμως, ταυτόχρονα μπορεί να ανοίξει και η δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι στο χέρι μας. Και έτσι θα γίνει».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «χτίζουμε μια πατρίδα που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει μπροστά, κι αυτήν την τροχιά προόδου έχουμε χρέος να εδραιώσουμε στις επόμενες εκλογές, με μία δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή».

Απευθυνόμενος στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τους ζητά να μεταφέρουν «το μήνυμα της παράταξης σε κάθε πολίτη, παντού στον τόπο, με ανοιχτή σκέψη, ενωτική διάθεση, αλλά και πειστικά επιχειρήματα», προσθέτοντας:

«Γιατί η χώρα δεν μπορεί να ξαναζήσει τον εφιάλτη του παρελθόντος ή να γίνει αιχμάλωτη της ακυβερνησίας. Θέλει σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Εμπρός, λοιπόν, να κάνουμε το 2023 αφετηρία μιας νέας αισιόδοξης πορείας. Με πυξίδα μας, τον πατριωτισμό της ευθύνης και την ευημερία της κοινωνίας. Με το εθνικό τιμόνι, στα χέρια εκείνων που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τις τρικυμίες».