Διάβημα ΥΠΕΞ στον Ρώσο πρέσβη για την απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματών

Τσαβούσογλου ΣΥΡΙΖΑ

Τονίστηκε ότι η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη

Διάβημα στον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα για την απέλαση των οκτώ Ελλήνων διπλωματών στη Ρωσία, πραγματοποίησε σήμερα (01/7), ο ΓΓ του ΥΠΕΞ.

Στον Ρώσο πρέσβη τονίστηκε ότι η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας κατά συγκεκριμένων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι, καθώς είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: "Με την απελευθέρωση της Κριμαίας πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος"

Αντιθέτως, οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών δεν έχουν καμία δικαιολογητική βάση, πέραν του ότι λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι οι ανωτέρω Έλληνες διπλωμάτες σε καμία περίπτωση δεν παραβίασαν τις Συμβάσεις της Βιέννης.

Τέλος, εκφράστηκε η διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς για το περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων και τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται γενικεύσεις και διατύπωση κατηγοριών εναντίον της χώρας μας που δεν μπορούν να επαληθευθούν.

Πηγή: newsit.gr