Δίκη Χρυσής Αυγής: Κρίνεται το θέμα της αναβολής και των αιτημάτων αποφυλάκισης

Χρυσή Αυγή Δίκη Χρυσής Αυγής

Τέσσερις κατηγορούμενοι ζήτησαν αναστολή

Στο επίκεντρο της σημερινής (6/7) ακροαματικής διαδικασίας θα είναι το αίτημα αναβολής της δίκης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του άλλοτε πανίσχυρου αρχηγού με την έναρξη της δίκης ζήτησαν να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης επικαλούμενοι την πολύμηνη περιπέτεια υγείας που περνά λόγω κορονοϊού και κάνοντας γνωστό ότι νοσηλεύτηκε για, περίπου, δυο μήνες στη ΜΕΘ και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του.

Εκτός από το θέμα που θέτει η υπεράσπιση ενός εκ των βασικών πρωταγωνιστών της πολύκροτης υπόθεσης οι δικαστές θα βάλουν στο «μικροσκόπιο» τους και τα αιτήματα κατηγορουμένων να αποφυλακιστούν.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους ζήτησαν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους επικαλούμενοι προσωπικούς και οικονομικούς λόγους, με την εισαγγελέα της έδρας να εισηγείται την απόρριψη των αιτημάτων. Μεταξύ αυτών και ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Διαβάστε επίσης
Αιγάλεω: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο άνδρες για την αρπαγή βρέφους

Επιπλέον, το δικαστήριο καλείται να δώσει λύση και στην εμπλοκή που προκύπτει από το γεγονός ότι πέντε από τους κατηγορούμενους δήλωσαν πως δεν έχουν συνηγόρους και ζήτησαν από να τους διορίσει το δημόσιο.

Έτσι, μετά τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής προκειμένου να περάσει η διαδικασία στην επόμενη φάση.

Από τους συνολικά 56 κατηγορούμενους στην υπόθεση θα δικαστούν, σε δεύτερο βαθμό, οι 54 καθώς ένας έχει φύγει από τη ζωή ενώ ένας παραιτήθηκε από την έφεση

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 16 κατηγορούμενοι με μόλις τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται στο δικαστήριο καθώς η πλειοψηφία επέλεξε να μην προσέλθει και να εκπροσωπηθεί από τους συνηγόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν 146 μάρτυρες κατηγορητηρίου με πρώτους τους γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα.