Δημήτρης Κουτσούμπας: «Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν πάρει ήδη θέση δίπλα στο λαό»

Δημήτρης Κουτσούμπας Βουλή

Μίλησε για μια νέα, προ των πυλών, οικονομική κρίση

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε με τη σειρά του και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας τα δικά του σχόλια για τις προγραμματικές δηλώσεις του Μητσοτάκη.

Οπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι απόδειξη ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να τρέξει περισσότερο την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα.

Ακολούθως απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε ότι «κρατήσατε τον προσανατολισμό σας να προασπιστούν τα δικαιώματα του κεφαλαίου έναντι της εργατικής τάξης».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν πάρει ήδη θέση δίπλα στο λαό, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του. Αμέσως μετά υποστήριξε ότι η παντοδυναμία ή όχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν κρίνεται από το αν έχει περισσότερους βουλευτές, αν υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν υπάρχει δυνατό οργανωμένο λαϊκό κίνημα. «Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», τόνισε με νόημα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους «Σπαρτιάτες», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «φασιστικό μόρφωμα» και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι σε αυτή τη Βουλή θα επαναληφθεί ότι και στην προηγούμενη, δηλαδή ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζουν τα περισσότερα από αυτά που φέρνει η κυβέρνηση. Κάνοντας αναφορά στην επενδυτική βαθμίδα είπε ότι «παρουσιάζετε αυτόν τον στόχο ως τον μόνο τρόπο ευημερίας για όλους».

Το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 50 δισ. από το 2015. Ποιος θα φορτωθεί περισσότερα βάρη διερωτήθηκε στη συνέχεια ο γ.γ του ΚΚΕ και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας προσπαθούσε να σας μαζέψει όταν έλεγε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τις εξαγγελίες σας».

«Η φοροαφαίμαξη θα γίνει με πιο σύγχρονους τρόπους. Αυτό που προτείνετε είναι μικρότερους συντελεστές αλλά υψηλότερους φόρους», τόνισε σχετικά με την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι «θα είμαστε εδώ να καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία», και συμπλήρωσε ότι «με το ψηφιακό κράτος θέλετε να κυνηγήσετε ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους. Οι ελαφρύνσεις είναι πραγματικά ψίχουλα».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αυξήσεις μισθών στο δημόσιο είπε ότι το μόνο που κάνετε είναι να εφαρμόσετε τις δεσμεύσεις των μνημονίων με την αύξηση των μισθών στο δημόσιο.

Από την ομιλία του κ. Κουτσούμπα δεν έλειψαν και οι αναφορές στα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο. «Πάει πολύ να μας λέτε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ μας προφυλάσσει από την Τουρκία», είπε και πρόσθεσε ότι «οι σύμμαχοί σας στρώνουν το κρεβάτι του προκρούστη για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου». Αναφορικά με το Κυπριακό ανέφερε ότι «δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό δεν μπορεί χωρίς να υπάρξει χωρίς ένα ενιαίο κράτος, κοινή πατρίδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων χωρίς ξένους προστάτες».

«Εμείς δεν σας κατηγορούμε ότι δεν έχετε πρόγραμμα. Μόνο που αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, όπου δεν χωράνε οι ανάγκες των εργαζομένων. Η δική μας πρόταση είναι στην αντίπερα όχθη. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε άλλη μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως τόσες», κατέληξε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi